bezár
 

art&design

2013. 09. 04.
Gasztronómiai és kulturális élmények: Az Art Quarter Budapest a 24. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon
2013. szeptember 7-8., Haggenmacher-udvar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gasztronómiai és kulturális élmények: Az Art Quarter Budapest a 24. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon Az Art Quarter Budapest (AQB) kortárs művészeti központ és nemzetközi alkotóház az egykori legendás Haggenmacher sörgyár egyik patinás, színvonalasan felújított épületében jött létre első sorban kortárs képzőművészek és előadóművészek számára, de időnként teret ad nyilvános kulturális rendezvények: koncertek, kiállítások, nyitott műtermi programok, színházi és táncelőadások számára is. Az Art Quarter Budapest önálló gasztronómiai és kulturális programsorozatával idén első alkalommal csatlakozik 2013. szeptember 7. és 8. között a 24. Budafoki Pezsgő és Borfesztiválhoz.
A hétvégi kínálat a Borkonyha köré fog felépülni: a kíváló borok mellé csupa ételkülönlegesség, (sajt, sonka, hal) és kulturális ínyencség kerül terítékre.

Szeptember 7-én 18.00 órakor nyílik meg az AQB legújabb csoportos Tér-viszony című kiállítása, amely a térrel való kapcsolatunkra kérdez rá Albert Ádám, Czigány Ákos, Eike, Halász Péter Tamás, Puklus Péter és Várnai Gyula főként fotográfiai művein keresztül. Aznap az AQB-ben kinyílnak a műtermek ajtajai, bárki szabadon megtekintheti az ott dolgozó képzőművészek munkáit, és lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre is az alkotóművészekkel. A vetítőteremben a látogatók két napon át megtekinthetik a 2013-as, 6. Crosstalk Video Art Festival anyagának válogatott előzetesét.
Juhász Kata: Body Studies/Tanulmányok a testről
Fotó: Veisz Kata

A változatos kulturális rendezvénysorozat folyamán három táncelőadással, köztük egy ősbemutatóval is jelentkezik a Juhász Kata és Kulcsár Noémi kortárs tánc koreográfusok alkotta Aulea Alkotóműhely. Szombaton Tanulmányok a testről címmel láthatja a közönség Juhász Kata intermediális előadásának ősbemutatóját, vasárnap pedig Kulcsár Noémi Mesévé mállva című előadását, majd 19.30-tól Juhász Kata Szoborrá avatom című táncos produkcióját élő zenével. A fesztivál előadóművészeti programját intim színházi előadás, videó-performansz és élő szereplős installációk is gazdagítják az AQB külföldi rezidens művészeinek előadásában, és sor kerül két kortárs irodalmi estre is a kétnapos fesztivál során. A rendezvénynek helyet adó Haggenmacher-udvarban a kulináris örömök mellett fényinstalláció és zene is várja a vendégeket, és pontban a kapu előtt áll meg a fesztivál vendégeit szállító old timer omnibusz.

Borkonyha a Haggenmacher-udvarban
Az Art Quarter Budapest kulturális programja a
24. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon
2013. szeptember 7-8.

Támogató: International Visegrad Fund.

Az Art Quarter Budapest honlapja:
http://haggenmacher.hu

Az Art Quarter Budapest megközelíthetősége:
http://haggenmacher.hu/hun/kontakt.php

A 24. Budafoki Pezsgő - és Borfesztivál részletes programja: http://pezsgoborvaros.hu/borfesztival/hir.php?mid=1521dff0dd310d

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben

Más művészeti ágakról

Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés