bezár
 

art&design

2013. 09. 04.
22 szobrász tárlata Dunaszerdahelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Huszonkét magyarországi szobrászművész Fa-Fém-Üveg címmel állítja ki munkáit a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériában péntektől.
Három teremben lesznek láthatók az alkotások, minden művésztől két-három olyan munka, amely a művész önmagába vetett hitét tükrözi - mondta Velekei József Lajos szobrász, a kiállítás kurátora az MTI-nek.
   
A tárlaton faszobraival jelen lévő művész beszámolt arról, hogy az ő meghívására állítanak ki a művészek. A mostani kiállítás egy sorozat része és a műfaji sokszínűség jellemzi. A művészek fából, fémből és üvegből készítették el szobraikat. Fával dolgozott például Húber András, Orosz Péter és Hadik Gyula, utóbbi idén januárban elhunyt, de munkái szerepelnek a tárlaton. Szintén láthatók a kiállításon Szlaukó László, Fűkő Béla vagy a 90 esztendős Nagy Sándor alkotása, aki az Idol című nagyméretű munkáját küldte el. Gábor Magda, Péterfy László, Kő Pál, Nagámi, Lukács József Jóka, Dechandt Antal, Márkus Péter és Szalay Pál faszobrai szintén láthatók lesznek.
   
Négy szobrász, ifjabb Szlávics László, Várnagy Ildikó, Friedrich Ferenc és Heritesz Gábor fémből alkotta meg szobrait, Heritesz Gábor a bibliai Utolsó vacsorát formázta meg fémkockákból. Üveggel dolgozott Bohus Zoltán, Buczkó György és Budahelyi Tibor.
   
A szeptember 27-ig látható kiállítást, amelyet P. Szabó Ernő művészettörténész nyit meg, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége szervezte a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériával közösen.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

Esterházy az Ódry Színpadon
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére
Interjú Schilling Árpáddal érvényesülésről, a fiatalok lehetőségeiről és elsősorban: színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés