bezár
 

art&design

2013. 09. 05.
Fényképet találtak Van Gogh festményéről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ritka fényképre bukkantak Japánban Vincent van Gogh egy napraforgós festményéről, amely megsemmisült még 1945-ben az ázsiai szigetországban - adta hírül a BBC.
Hat napraforgó - más források szerint Váza öt napraforgóval - című képét Van Gogh 1888-ban festette. A fotó, amelyre egy japán múzeum levéltárában bukkantak, első ízben mutatja meg, hogy a művész pontosan hogyan akarta láttatni a képet. A fotó alapján narancsszínű keretben akarta kiállítani festményét, amely szokatlan volt korában.

A kép utolsó tulajdonosa egy japán műgyűjtő volt, aki a művet 1920-ban hazájába vitte, azon belül Oszakába. A 2. világháborúban azonban elpusztult a festmény amerikai bombázások okozta tűzben. Ennek ellenére bőven maradt még napraforgós festmény Van Goghtól, mivel kedvenc témája volt ez a virág. Temetésén ravatalát barátai napraforgókkal borították be.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

A zuhanás sokkja a MáSzínházban
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés