bezár
 

art&design

2013. 09. 07.
Moszkvában és Vlagyimirban lép fel a Kecskemét Táncegyüttes
Kegyes Csilla, az MTI tudósítója jelenti:
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hétvégén az orosz fővárosban, majd Vlagyimirban lép fel a Kecskemét Táncegyüttes.
Harminc fős csapattal érkeztek Moszkvába, ahol épp szombaton ünneplik a nagyváros napját. A hétvége mindkét napján bemutatkoznak a Kolomenszkojéban lévő múzeumparkban, a Moszkvai Nemzetközi Folklórfesztiválon. A jövő hétfőn már a Vlagyimirba, a Zolotoje Kolco (Arany Gyűrű) nemzetközi néptánc és népzenei fesztiválra utaznak tovább.

A Folklórfesztiválok Nemzetközi Szövetsége magyarországi irodája ajánlására hívta meg őket Vlagyimirba az orosz kulturális minisztérium. A Moszkvától mintegy 200 kilométerre északra lévő történelmi városban szeptember 9. és 14. között zajlik a rendezvény - mondta Lukács László, az együttes vezetője az MTI-nek. Elsősorban kecskeméti és kiskunsági, valamint erdélyi táncokból állították össze programjukat.

A fesztiválok nem az egyetlen bemutatkozási lehetőséget jelentik számukra Oroszországban. Két táncospárjuk színesítette szerdától a Moszkvai Nemzetközi Könyvkiállítás és Vásár magyar standjának programját, ami azért is volt megtisztelő feladat, mert Magyarország az idén a nagyszabású rendezvény díszvendége. A táncosok több alkalommal is sikerrel léptek fel a könyvvásár közönsége előtt.

A 37 éve működő Kecskemét Táncegyüttes az idén már nyolc csoportot indított el. Az egészen kicsi gyerekektől a hatvanas éveikben járó felnőttekig minden korosztály képviselteti magát náluk. Moszkvába és Vlagyimirba magukkal hozták az ötvenes generációt képviselő táncosokat is, akik egy kicsit nosztalgiázhatnak, míg a többiek most fedezik fel maguknak Oroszországot. A 18-20 éveseknek különösen új az orosz környezet.

Bár az időjárás nem kedvez a nagyváros felfedezésének, a hangulat remek, a moszkvai nemzetközi folkfesztivál többi résztvevőjével remek hangulatot varázsoltak szálláshelyükön, és ezt ígérik a fellépéseken is.
nyomtat

További írások a rovatból

art&design

Növekvő struktúrák Növekvő struktúrák
Melkovics Tamás: Növekvő rendszerek
Gondolatok a Pakui Hardware A megszokás szülöttei (Creatures of Habit) című installációjáról (Trafó Galéria)
art&design

Helyhez nem kötve Helyhez nem kötve
Árnyas Koppány Ákos festőművész kiállításáról
art&design

Dimenzionizmus a bábművészetben Dimenzionizmus a bábművészetben
Billentyűk – Blattner Géza kísérleti bábszínháza az avantgárd Párizsban

Más művészeti ágakról

gyerek

Érzékeny műszer a gyerek Érzékeny műszer a gyerek
Beszélgetés Véghseő Klára festőművésszel
A szerelmes királynő, matinékoncert a Müpában a Régizene Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés