bezár
 

art&design

2013. 09. 07.
Pszichiátriai betegek rehabilitációját segíti a Kultúr8 Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pszichiátriai betegek rehabilitációját és a körülöttük élő szűkebb és tágabb közösség elfogadását kívánja elősegíteni a szeptember 9-től 15-ig tartó Kultúr8 Fesztivál a Józsefvárosban, az Ébredések Alapítvány szervezésében.
A Kultúr8 a pszichiátriai betegek valamint az egész Józsefváros rehabilitációját szeretné segíteni. Az egyhetes programon filmvetítések, zenei programok és kiállítások segítenek közelebb hozni az alapítványnál kezelt betegeket a társadalom egészséges tagjaihoz. A programot az alapítvány székhelyén, a Kálvária tér 5. szám alatt rendezik - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

Az eseményen fellép a Lombos el Marci és a Juhász Attila Jazz Quartet, koncertet adnak a 100 tagú Cigányzenekar zenészei, a Brossa Groove és az Instant Cold Turkey. Előadást tartanak a Tárt Kapu Színház és a Krétakör művészei, és a nézőből egy estére előadó válhat az Easy Dynamics Improvizációs Színház játéka alatt.

Kiállítást rendeznek az alapítványon belül működő Csorba Simon festőművész által vezetett művészeti kör alkotásaiból és licitálni lehet majd Püski Sándor festőművész adományára is. A befolyó összeg az Ébredések Alapítvány munkáját támogatja.

A fesztivál fellépői ingyen vállalták a szereplést, a programokból befolyó összeg az Ébredések Alapítvány munkáját segíti. A belépő áráról a látogató dönt.

Az Ébredések Alapítvány 1991-ben alakult, 1995 óta innovációs misszióval működő szervezet, amely programot és civil szervezetet indított útjára az elmúlt években. A szervezet egészségügyi ellátásokat (pszichiátriai nappali kórház és ambulancia, addiktológiai gondozó, háziorvosi konzultáció) és integráltan szociális szolgáltatást (közösségi pszichiátriai ellátás) működtet, valamint képzési, szervezetfejlesztési, antistigma és foglalkoztatási rehabilitációs munkacsoport is dolgozik a szervezetben.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
Jon Watts: Pókember: Idegeben
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés