bezár
 

art&design

2013. 09. 11.
A dizájnról a Múzeum+ programban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A dizájn lesz a központi témája a Szépművészeti Múzeum csütörtök esti Múzeum+ programjának, amelynek során rendhagyó tárlatvezetések, különleges előadók, kulináris élvezetek várják a közönséget.
Az este vendégelőadói Losonczi Áron építészmérnök, a fényáteresztő beton feltalálója és Somlai Tibor belsőépítész lesznek. A Barokk Csarnokban több izgalmas, rövid előadást is hallhatnak az érdeklődök a múzeumi dizájn témájában, Winkler Nóra pedig külföldi múzeumboltokhoz fűződő élményeiről mesél - tájékoztatta az MTI-t a Szépművészeti Múzeum.

Ezen az estén kivételes módon nem egy borászatot ismerhetnek meg a látogatók, hanem egy Mátraalján termett, válogatott almákból készült szénsavas, szűretlen almabort. Akinek pedig kedve támad elkészíteni saját, egyedi dizájntermékét, az a Reneszánsz Csarnokban a Cellux Csoport és a Design Terminál gyermekműhelye, a Mini Terminál segítségével alkothat újrahasznosított tárgyakat.

Az estén a megszokottól eltérően nem élő dzsessz hallható, hanem Matek Márk DJ zenél. Az ételkínálat is bővül: a Szépművészeti Múzeum műtárgyai által ihletett dizájnsütemények várják a közönséget.

A múzeum tavasszal tervpályázatot hirdetett a múzeumshop számára tervezhető, egyedi, a gyűjteményt és az épületet kreatív, újszerű módon feldolgozó ajándéktárgyakra. A több száz pályázatból kiválasztott harminc legjobb munkát az intézmény kiállításon mutatja be, és csütörtök este hirdetik ki az első három helyezettet is.

A Szépművészeti Múzeum különleges csütörtök esti programja, a Múzeum+ egy-egy témára összpontosítva rendhagyó tárlatvezetéseket, ismert vendégelőadókat, kézműves alkotóműhelyt, borkóstolást, finom ételeket, zenét kínál a látogatóknak. Az eseményt 2013-tól havonként váltakozva rendezik meg a Szépművészeti Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában.

A Múzeum+ Design részletes programja a www.szepmuveszeti.hu/programok/muzeum-design-1055 honlapon érhető el.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
A Phaeton tündöklése és bukása
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Az Első Budapesti Illusztrációs Fesztivál kurátori tárlatvezetése
Margó fesztivál, 2019 – Ők is boldogan éltek? A férfiváltozat
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés