bezár
 

art&design

2013. 09. 12.
A koreai utópia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Suh Gong-im A koreai utópia című kiállítását a magyarországi Koreai Kulturális Központ Művészeti Csarnokában szeptember 24-től október 5-ig tekinthetik majd meg az érdeklődők.
 A Koreai Kulturális Központ meginvitálta Magyarországra Suh Gong-im festőt, aki a minhwa művészeti irány modern értelmezésének kiemelkedő alakja. Művészetét sokan a koreai emberek esztétikai érzéseinek és érzelmeinek legőszintébb találkozóhelyének tartják. A koreai folklór, a minhwa a közemberek, a koreai nép érzelmeit jeleníti meg. A mostani kiállítás összefoglalja azon alkotásait, melyek a koreai emberek által elgondolt utópiát reprezentálják.
A koreai utópiaA művész egy kis faluban, Gimjae-ben született, ahol egy barackfa ültetvényen nevelkedett. Élénk képzelőereje talán a gyerekkorábban látott barackvirágtól eredhet. Általunk jól ismert történeteken keresztül mutatja be a világot, de mégis teljesen új érzelmeket vált ki belőlünk. Ő, „a szín mágusa” a hazáját leginkább reprezentáló történeteket az országra legjellemzőbb színekkel mutatja be. A koreai kultúra eredeti formáját a modern világ számára érthető és egyszerű nyelvezettel közli.

„Álmaink, vágyaink hasonlóak, mindenki békére és szabadságra áhítozik” – mondja az alkotó, aki munkái révén invitál minket a koreai emberek álomvilágába, mely nem is áll annyira messze a magyarok által elgondolt valóságtól.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről
irodalom

Az egyszerűség ereje Az egyszerűség ereje
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 5. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés