bezár
 

art&design

2013. 09. 20.
Színek, ízek, illatok a kertben és a kertből
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Miből épül az illatpiramis? Milyen időt mutat a virágóra? Meddig terjed a borok színskálája? Milyen illatú "A magyar királyné vize"? Hogyan került a káposzta a nemzeti címerre?
 Ezekre és számos egyéb izgalmas kérdésre is választ ad a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Színek, ízek, illatok… – Érzékszervek élményei a kertben és a kertből című új, őszi időszaki kiállítása, mely kertészeti, szőlészeti, borászati, szeszipari termények érdekességein, nevezetességein keresztül vezeti végig a látogatókat az érzékek és az érzékelés birodalmán.

A Színek, ízek, illatok… kiállítás célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a természet láthatatlan vagy látható, ám sokszor kevéssé értékelt adományaira. A hangulatos bemutató kifejezetten az egyéni tapasztalásra épít, amikor tapintható, szagolható mintákkal érzékelteti a virágok, zöldségek, gyümölcsök, dísz- és gyógynövények, aszalványok, szőlők, borok és párlatok sokféleségét. A kiállításra ellátogatókat hol történelmi tények, irodalmi idézetek és korabeli dokumentumok, hol pusztán érzékszervi élmények kalauzolják a felfedezőúton.
Színek, ízek, illatok… – Érzékszervek élményei a kertben és a kertbőlA modern arculatú enteriőrben felvonultatott történeti anyagok, termékek és termények sorából természetesen nem maradhatnak ki az olyan, nemzeti büszkeségeinknek számító hungarikumok sem, mint a makói hagyma, a paprika vagy a pálinka, ahogy a hazai gyümölcsök, fűszer- és gyógynövények sokfélesége és kultúrtörténeti értékük bemutatása sem.

A Színek, ízek, illatok... merész megoldású látvány- és grafikai elemei több fiatal tervező munkáját dicsérik, a kiállítást tapintható tárgyak, növénysimogató, illatpiramis, mágneses színskála, virágénekek, animátorsarok, játékos feladatok, találós kérdések és tudáspróbák teszik még élőbbé és élményekben gazdaggá. A tárlat november és március hónapokban kóstoltatással és termékbemutatóval egybekötött családi napokkal, valamint kézműves foglalkozással is kiegészül.

A kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban (MMGM), 2013. szeptember 26-tól 2014. március 2-ig várja az érdeklődőket.

Helyszín: MMGM, Városliget, Vajdahunyadvár
Nyitva tartás: H zárva, K-V 10-17 óráig (novembertől 10-16 óráig)
Belépőjegy árak: felnőtt 1100 Ft, gyermek és nyugdíjas 550 Ft
Csoportok bejelentkezése: 06 1 422 0765, 06 1 363 2711
A kiállítás kurátorai: Dr. Nagy Ágota és Dr. Csoma Zsigmond
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
Esterházy az Ódry Színpadon
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés