bezár
 

art&design

2013. 09. 28.
Itthon vagy!-hétvége - Színes programok Miskolcon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A zene, a tánc, az ének és a bábjáték vitte és viszi a prímet Miskolcon szombaton a közmédia "Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!" rendezvényén, amelyet számosan tekintettek meg.
A kétnapos országos rendezvényfolyam Miskolcon a kulturális értékek bemutatása mellett a hagyományokra, a zenére és a táncra fókuszál, ezek helyszíne szombaton a belvárosban volt, vasárnap pedig a diósgyőri várban zajlanak a programok.

A belvárosi Szinva teraszon, a Szinva-patak közvetlen közelében felállított színpadon folyamatosan zajlottak a programok, a Miskolci Nemzeti Színház, a Csodamalom Bábszínház, balett-táncosok mutatták be tudásukat.

A ClaXoTon Quartet zenés köszöntője után a teátrum színészei improvizáltak, flashmobbal rukkolt elő az idén alakult miskolci balett, amely szombaton este tartja első bemutatóját, a Rómeó és Júliát a teátrum kamaraszínházában. Hej, Szinváról fúj a szél címmel a bábszínház interaktív játékot mutatott be.

A rendezvény vasárnap a diósgyőri várban folytatódik, ahol Mihály napi állatbehajtás, lovas bemutatók és versenyek szórakoztatják az odalátogatókat, népi mesterségek művelői mutatkoznak be, zenés bohózatot állít színre a Miskolci Musical Műhely, koncertet ad a Bíborszél együttes, fellép a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes, de lesz moldvai táncház is az Agyagbandával.

A miskolciak találkozhatnak a város hírességeivel, köztük az énekes Kamarás Mátéval és Pál Dénessel, az olimpiai bajnok birkózó Repka Attilával.

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel induló hagyományőrző programsorozatot Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezi a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. A szeptember 28-29-i hétvégén több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekről a közmédia öt csatornája összesen húszórás műsorfolyam keretében számol be, több mint húsz helyszínt kapcsolnak élőben.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

irodalom

Civilizáció és zsigeri reakciók Civilizáció és zsigeri reakciók
Interjú Terézia Morával véletlenekről, önismeretről és arról, hogyan lesz mindebből irodalmi siker
Julian Fellowes: Downton Abbey
Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés