bezár
 

art&design

2013. 10. 07.
Az Őszi Tárlat díjazottjainak kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A jubileumi, 60. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazottjainak nyílik csoportos kiállítása kedden a budapesti Art IX-XI Galériában - tájékoztatta Elek András, a Tornyai múzeum sajtóreferense az MTI-t.
A Bartók Béla úti galériában a jubileumi tárlat huszonegy díjazott művésze egy-egy alkotással mutatkozik be.
   
A legnagyobb hagyományokkal rendelkező és legjelentősebb hazai kortárs művészeti seregszemle fődíjasa Czene Márta festőművész lett. A Tornyai-plakettel minden évben a legsikeresebbnek ítélt művész munkásságát ismerik el, amellyel a hazai kiállítások között a legmagasabb összegű, nettó egymillió forintos jutalom jár. 
   
Felházi Ágnes festőművész a Magyar Művészeti Akadémia, Papageorgiu Andrea festőművész és Kotormán Norbert szobrászművész az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismerését vehette át. Endre Béla és Galyasi Miklós-díjban részesültek Kondor Attila és Szabó Ábel festőművészek; a Fiatal Festők Nívódíját Kovács Kitti nyerte el.

Első alkalommal döntött az Őszi Tárlat zsűrije a hódmezővásárhelyi önkormányzat és a Magyar Művészeti Akadémia által közösen alapított Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjról: Jagicza Patrícia Linda egy éven át, havi százezer forint díjazásban részesül.
   
Az október 23-áig látható kiállításon Balázs Imre Barna, Bodor Zoltán, Bukor Tibor, Czene Márta, Csáki Róbert, Donka Gergely, Felházi Ágnes, Garamvölgyi Béla, Incze Mózes, Jagicza Patrícia Linda, Kondor Attila, Kotormán Norbert, Kovács Kitti, Kovács Lehel, Lőrinc Tamás, Nagámi, Papageorgiu Andrea, Pethő Anikó, Surman Viktor, Szabó Ábel, Szurcsik József alkotásait láthatja a főváros művészetkedvelő közönsége.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
Frédéric Tellier: A tűzön át
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés