bezár
 

art&design

2013. 11. 05.
Gustavo Salinas mexikói fotós tárlata Pesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gustavo Salinas mexikói fotóművész Állandó mozgásban címmel mutatja be 22 színes képét Madridról szerdától a Cervantes Intézetben.

A mexikói fotóművész tárlatán 2009 és 2010 között Madrid utcáin készült fotókat láthat a budapesti közönség. Tizenkét képből áll a Street című sorozata, amely a fővárosban élők magányát mutatja be. "Lencsevégre akartam kapni a magányt, a főváros lakóinak magányát. Állandóan körül vagyunk véve emberekkel, de mindenki csak magára gondol, és nem él a jelenben. Ha nem éljük meg a pillanatot, a jelent, nem létezünk" - idézi a művészt a tárlat katalógusa.
Tíz képből áll a 10 másodperc című sorozata, amelynek keretében Gustavo Salinas madridi plakátokat fotózott, ahogyan azokat egymásra ragasztják. A művész ezzel a fogyasztói társadalomra reflektál - magyarázta az MTI-nek Faith Beáta, a budapesti mexikói nagykövetség kulturális referense.
Gustavo Salinas 1972-ben született az észak-mexikói Tijuana városban. Ott kezdte meg fotográfiai tanulmányait. Később Mexikóvárosban neves mexikói fotóművészek stúdióiban dolgozott. Jelenleg Madridban él. Több egyéni és kollektív kiállításon mutatták be fotóit Spanyolországban és több európai városban. Számos fotófesztiválon vett részt, a többi között Mexikóban, Los Angelesben és Spanyolországban.
A tárlat Madrid, Barcelona és Kijev után november 20-ig látható Budapesten, majd innen Bécsbe megy tovább - jegyezte meg Faith Beáta.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról

Más művészeti ágakról

Október 30-án fellépett a Yellow Mood és a Folksteps a Három Hollóban
színház

Boncasztal és polgári szalon: az önzés terei Boncasztal és polgári szalon: az önzés terei
Hegymegi Máté Molière-rendezése a Radnóti Színházban
Interjú Ittzés Gergely nemzetközi hírű fuvolaművésszel a siker titkairól, improvizációról és kompozícióról, általában véve zenéről
irodalom

Az idő mélyebb és felszínesebb nyomai Az idő mélyebb és felszínesebb nyomai
Bartis Attila: Az eltűnt idő nyoma, Magvető, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés