bezár
 

art&design

2013. 11. 09.
Bács Emese kiállítása az Ericsson Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bács Emese festőművész idén készült kollázsai mellett néhány kisplasztikája lesz látható azon a kiállításon, amely szerdán nyílik az Ericsson Galériában Budapesten.
A január 17-ig nyitva tartó tárlat a város témája köré épül. A folyamatosan kísérletező művész főként utcarészleteket - például aluljárót vagy trafikot - ábrázoló képeire mindenféle anyagokat, köztük fonalat, fadarabokat, újságfotókat vagy műanyaghálót applikál - közölte a galéria az MTI-vel.

A tárlaton idén készült munkáit, köztük az Ablakunkból a Gyöngyösi utca, az Aluljáró ősszel és a Trafikos önarckép című alkotásokat mutatja be.

A tájékozató szerint a művész többrétegű festészetre törekszik. Tavaly kezdte el hálóval bevonni képeit, amelyeket továbbfest, majd rájuk építve növeli a tér hatását. Munkáit mint színházi díszletet komponálja meg. Az ábrázolt városrészleteket véletlenszerűen választja ki, a hétköznapi, rutinszerű utazások alatt vázlatokat készít vagy az újságokban látott képeket dolgozza át egyfajta háttérrészletként.

Hatással vannak rá az olasz metafizikus festők színpadszerű kompozíciói, valamint Francis Bacon mozgásban lévő alakjai. A festményreliefek mellett szobrokat és képgrafikai lapokat is készít.

Az Ericsson Galéria 1992-ben azzal a céllal kezdte el működését, hogy lehetőséget adjon a fiatal tehetséges művészek innovatív, a 21. század problémáira nyitott alkotásainak bemutatására - olvasható az összegzésben.

Bács Emese 1994 és 1996 között a Brassói Művészeti Líceumban tanult, 2004-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, ahol Maurer Dóra és Gaál József volt a mestere. Több kiállítása volt Budapesten és vidéken, képezte magát Milánóban Erasmus-ösztöndíjjal, Ludwig-ösztöndíjjal Spanyolországban és Marokkóban is dolgozott. 2004-ben kiérdemelte a Barcsay-díjat, amelyet tehetséges pályakezdő festőművészeknek ítél oda a Kossuth-díjas festő emlékére létrehozott Barcsay Jenő Alapítvány.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
Frédéric Tellier: A tűzön át
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés