bezár
 

art&design

2013. 11. 13.
Konok Tamás munkái a Vass-gyűjteményben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Konok Tamás festőművész utóbbi 10 évben készített alkotásaiból nyílik tárlat Ludium Pigmentum címmel a veszprémi Modern Képtár - Vass László Gyűjteményben szombaton.
A Kossuth-díjas Konok Tamás művei a 90-es években kerültek Vass László magángyűjteményébe. Bár mondhatni alapító tagja volt a gyűjteménynek, önálló kiállítása ez idáig még nem volt a Modern Képtár - Vass László gyűjteményben Veszprémben - tájékoztatta a gyűjteményt gondozó Művészetek Háza az MTI-t.
    
Szombaton megnyíló önálló tárlata az utóbbi 10 év munkáiból ad válogatást: konstruktivista festményeiből mintegy 25-öt mutatnak be a látogatóknak.
    
Konok Tamás 1930-ban született Budapesten. 1953-ban végzett a Képzőművészeti Főiskolán, ahol Bernáth Aurél volt a mestere. Eredetileg zenét tanult, néhány év múlva azonban a képzőművészet mellett döntött és azóta teljes erejével ennek szenteli életét. 1959-ben Párizsba költözött, az 1990-es évektől Budapesten és Párizsban él és alkot.
    
A tárlat jövő márciusig látható a Vass-gyűjteményben.

 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés