bezár
 

art&design

2013. 11. 14.
Chagall és az impresszionisták a Nemzeti Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Marc Chagall és Ámos Imre művészetét bemutató, valamint a Monet, Gauguin, Szinyei Merse, Rippl-Rónai című impresszionista tárlat mellett rendhagyó tárlatvezetések, borkóstoló és számos egyéb program várja a közönséget a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) csütörtök esti Múzeum+ estjén.
Ez lesz az utolsó alkalom, hogy a két időszaki kiállítás hosszabb nyitva tartással, 22 óráig együtt is látogatható az MNG-ben - közölte az MTI-vel a Nemzeti Galéria.
    
A Múzeum+ est témája ezúttal a Szentek: Jelenits István piarista szerzetes, egyetemi tanár a középkori oltárok szentjeiről tart tárlatvezetést, Imre Mariann képzőművész, a Szent Cecília című installáció alkotója pedig a kortárs művészet alkotásain mutatja be a ma emberének a szentséghez való viszonyát.
    
A Szent Efrém Férfikar szent énekekkel, a Nemzeti Filharmonikusok szakrális barokk kamarazenével tölti meg a szárnyasoltároknak helyet adó Tróntermet, a St. Andrea Pincészet vezetője, Lőrincz György pedig a bor, a szőlő és a termőföld kapcsán beszél a szentek segítő erejéről.
    
Ezen az estén a Chagall-kiállításhoz Élő MúzeumCafé beszélgetés és előadás is kapcsolódik. Este Történelmi trauma és művészet címmel Galambos Ádám evangélikus teológus, György Péter esztéta és Tari Annamária pszichológus beszélgetnek Marc Chagall és Ámos Imre párhuzamos sorsáról és munkásságáról, majd Marc Chagall üvegablakai címmel Bellák Gábor művészettörténész előadását hallhatják az érdeklődők.

 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

színház

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés