bezár
 

art&design

2013. 12. 02.
A Bora miatt vesztegel két tonnányi kínai műalkotás az Adriai-tengeren
Az új spektákulum, MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, 4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3., látogatható: 2013. december 15-től
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Bora miatt vesztegel két tonnányi kínai műalkotás az Adriai-tengeren Kalandos úton érkeznek az alkotások a MODEM következő nagy nemzetközi kiállítására, amely a kortárs kínai képzőművészetet mutatja be. A művek nagy része 2013. október 16-án indult útjára Kínából, és többszöri átrakodás után most a Maersk Kleven elnevezésű hajón ér Európába.
A hajó, amely egy 26 köbméteres konténerben, 20 ládában 2 tonnányi műalkotást hoz, egyelőre az Adriai-tengeren, Trieszt közelében vesztegel a Bora, a téli évszakban fújó száraz, hideg szél erős rohamai miatt. A konténert várhatóan kedd este kezdik el kirakodni Koper kikötőjében és a vámolás után kamionnal érkezik Debrecenbe, előreláthatólag a hét utolsó napjaiban. (A hajó útja az interneten is követhető: www.marinetraffic.com.)
 
A 2013. december 15-től látható Az új spektákulum című kiállítás az utóbbi évtizedekben nemzetközi sztárokká vált művészek alkotásain keresztül nyújt élvezetes betekintést a globálisan újrapozícionált nagyhatalom rendkívül összetett, ellentmondásos és szemkápráztató világába. Összesen 19 kortárs kínai művész munkáival találkozhat a magyar közönség a kuriózumnak számító tárlaton, amelyet a nemzetközi művészeti élet rangos szereplőivé vált kínai kurátorok egyike, a szecsuáni művészeti akadémián dolgozó Jü Ko (Yu Ke) állított össze a MODEM számára.
ZOO X (Co-hsziao Cu-csou (Zuoxiao Zuzhou)), Aj Vej-vej rocksztár lesz, 2013, videó 5'12″

A mai Kína hétköznapjait, annak fizikai és lelki visszásságait is bemutató munkákat a legkülönbözőbb médiumok segítségével tárják elénk az alkotók: monumentális fotónyomatokon, nagyméretű olajfestményeken, hatalmas krétarajzokon vagy hagyományos tustechnikával rizspapírra készült rajzokon. Nyolc videót is láthatnak a látogatók. Ezek közt szerepel az a popzenei klip, melyben a legismertebb kínai képzőművész, Aj Vej-vej (Ai Weiwei) meséli el letartóztatásának és fogva tartásának történetét.
 
További információk már elérhetők a kiállításról a MODEM weboldalán:
LINK.

 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés