bezár
 

art&design

2013. 12. 03.
drMáriás tárlata a Godot Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
II. Erzsébet titokban Geronazzo Máriával egyeztet a keleti nyitás politikájáról a Külön 2014 Nemzeti Parkban címmel nyílik kiállítás drMáriás politikus- és celebportréiból, valamint tájképeiből szerdán a fővárosi Godot Galériában.
drMáriás ezúttal nagyméretű tájképeket állít ki, amelyeken "a magyar táj egyszerre álomszerű és megtermékenyítő, valamint titokzatos és mocsárszerű valójában jelenik meg, ahol egyszerre ismerős és fantasztikus alakok lépnek színre. Egy nemzeti parkban, a mártélyi mocsárban készült tájképek az alapjai e képeknek, ahol hol az angol királynő csónakázik, hol egy ismeretlen nő keresi az arcát" - írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményben.
    
A tárlat ajánlója szerint a vajdasági származású drMáriás (Máriás Béla) karácsonyi kiállításán minden a szeretetről szól. "Arról, ahogyan azt állandóan nélkülözzük, keressük, megtaláljuk, félreértjük, majd elveszítjük, elfelejtjük, elrejtjük, elűzzük, hogy azután újra meg újra, még a gyűlölet és a meg nem értés álarcai mögött is kénytelen-kelletlen felfedezzük, megtaláljuk és megszerezzük. Mert ahhoz, hogy normálisak maradjunk, s élni tudjunk, lépten-nyomon mérhetetlen szeretetre és a belőle fakadó megértésre van szükségünk".
    
Szerepelnek a tárlaton az alkotó már széles körben népszerű, különböző világhírű festők stílusaiban és műtermeiben megjelenő váratlan szereplők, politikusok és celebek portréi is. Szanyi Tibor például Egon Schiele, Orbán Viktor Roy Liechtenstein, Kim Dzsong Un Mark Rothko, Ratko Mladics és Ferenc pápa Fernand Léger, Zámbó Jimmy Toulouse-Lautrec, Aczél György pedig Dubuffet műtermében jelenik meg.
    
"Olyan a közéletünk, amelyben a végletek jelenítik meg az alappilléreket és állandó ideológiai háború zajlik. Úgy gondolom, hogy ezek kiforgatásával lehetőséget nyitok az embereknek feloldódni ezek alól" - mondta drMáriás korábban az MTI-nek.
    
A tárlaton, amelyet Gerendai Károly műgyűjtő, a Sziget fesztivál főszervezője nyit meg, bemutatják Szombathy Bálint drMáriás című, nemrég megjelent képzőművészeti albumát is.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
Jonathan Levine: Csekély esély
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.
Interjú Schilling Árpáddal érvényesülésről, a fiatalok lehetőségeiről és elsősorban: színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés