bezár
 

art&design

2013. 12. 20.
De jut-e kék?
Az Ébredések Alapítvány önképzőkörének kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
De jut-e kék? Ébresztő! Szabadég. Mire képes, meddig megy el egy örök közös, ki mit tudos csoportosulás? Egy senki se deviáns önképzőköri identitás? Túl tehet-e az életen egy a társadalomtól elkülönülten fejlődő, art brut alkotó műhely? És ha tehet, hát ki viszi a társadalomba át? Ilyen kérdésekre keres választ az Ébredések Alapítvány Csorba Simon (festőművész) és Bajnai Nóra (pszichológus) vezette bohém műhelye.
"A szeretet a lábakban van" (szól a nigériai mondás). Most Tápiógyörgyére futhatunk, érthetünk, láthatunk. December 8-tól januárig 22 alkotó 107 műve és közös készítménye tekinthető meg a a Faluházban. A kiállítást Kappéter István, pszichiáter, jövőkutató, a tápiógyörgyei elme-szociális otthon főorvosa nyitotta meg. Ezután állófogadás, beszélgetés és Dr. Kappéter István tudományos előadása következett, melynek tárgya az időskori emlékezeti és központi idegrendszert érintő hanyatlási folyamatok prevenciós lehetőségei és kezelési perspektívái voltak, pszichiáter szemmel. Ezt követően látogatást következett a tápiógyörgyei kastélyba, amely jelenleg elme-szociális otthonként üzemel.

A pszichiátria világához szorosan kapcsolódó festmények megvásárolhatók a helyszínen, ill. az alapítványnál. A bohém műhely vezetői köszönetet mondtak Czeglédi Csoma Gyula art brut művésznek (aki az Ébredések művészeivel közösen maga is kiállít) és főszervezőnek, aki lehetővé tette az Ébredések Alapítvány számára a kiállítást.
 
Cím: 2767 Tápiógyörgye, Deák Ferenc út 2/4.
Nyitva tartás: munkanapokon szerda kivételével 10-16 óráig
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés