bezár
 

art&design

2014. 01. 17.
Szatmári művészek tárlata Szekszárdon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szürreális, kísérletező és absztrakt ábrázolás egyaránt megjelenik a szekszárdi Művészetek Háza szombaton nyíló, idei első tárlatán, amelynek mindhárom kiállítója egykor Szatmárnémetiben végezte tanulmányait.
Budaházi Tibor és Makó András festőművész, illetve Lakatos Pál szobrászművész mintegy hatvan alkotást tár a közönség elé a március 1-ig látható kiállításon - mondta Baky Péter, a kiállítás kurátora az MTI-nek.

A tárlaton három különböző művészi világ jelenik meg. Baky Péter jellemzése szerint a kísérletező művész Budaházi Tibor az írott szöveg "sűrűségével, erősségével, színével, formákba, kompozíciókba rendezésével" játszva hozza létre alkotásait, hol grafikaként, hol festményként, hol síkplasztikát alkotva kisplasztikákba rejtve.

Lakatos Pál, aki bronz- és vasszobrokat állít ki, a köztéri alkotásoktól az absztrakt művekig ívelő munkásságából ad ízelítőt. Makó András az utóbbi évtized terméséből válogatott; mint az MTI-nek elmondta, csendéletekkel és szürrealizmusba hajló, mitológiai, bibliai témájú kompozíciókkal jelentkezik a szekszárdi tárlaton.

Az alkotók pályája a szatmárnémeti művészeti gimnáziumban indult, ahol az 1980-as években tanultak, Budaházi Tibor a Szegedi Tudományegyetemen, Makó András és Lakatos Pál a Kolozsvári Művészeti Főiskola festő, illetve szobrász szakán szerzett diplomát. Lakatos Pálnak, akinek több mint harminc alkotása látható hazai és külföldi köztereken, 2012-ben Munkácsy-díjjal ismerték el a munkásságát.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés