bezár
 

art&design

2014. 01. 21.
Csete Ildikó kiállítása a Párbeszéd Házában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csete Ildikó textilművész munkáit bemutató kiállítás nyílik szerdán, a magyar kultúra napján a budapesti Párbeszéd Házában.
A február 21-ig látogatható, "Nyelvében él a nemzet" című tárlaton egyebek mellett nyelvemlék-textiljei, a Halotti beszéd és könyörgés, az Ómagyar Mária-siralom, a Pannon-tengeri töredék című alkotások és Petőfi-portrék láthatók - közölték a szervezők az MTI-vel.
    
A kiállítást megnyitó Sulyok Miklós művészettörténész szerint Csete Ildikó "nem individualista, hanem közösségi jeleket használ, nem magánmitológiát épít, hanem egy közösség, a nemzet közös mitológiáját kutatja".
    
A művészettörténész úgy fogalmazott, hogy Csete Ildikó utóbbi évtizedben készült munkái "textilművészeti méretekben monumentális újraírások", az Ómagyar Mária-siralom, a Szent István intelmei, a Halotti beszéd és könyörgés - korábbi műveivel és iparművészeti tárgyaival ellentétben - funkciótlanok. Ennek ellenére "betöltik a mindennél fontosabb szellemi rendeltetést, továbbörökítik hagyományunkat. Művészetének tárgya tehát konkrét és átvitt értelemben is a magyar civilizáció öröksége".
    
A kiállítás megnyitója előtt, 17 órától a Kodály Zoltán Férfikar ad koncertet a Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont szervezésében.

 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés