bezár
 

art&design

2014. 01. 24.
Százmilliós festmény érkezett Salgótarjánba
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csontváry Kosztka Tivadar Titokzatos sziget című alkotásával bővült pénteken a december közepétől Salgótarjánban látható időszaki kiállítás.
A százmillió forintra becsült kép Gulácsy Nő virággal című képének helyére kerül – közölte Shah Gabriella, a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum igazgatója az MTI-vel.

A Kovács Gábor magángyűjteményéből származó több mint harminc, Salgótarjánban látható festmény a 19. századi, európai léptékű magyar festőművészek munkáin keresztül a modern festészet születésébe nyújt bepillantást - közölte a művészettörténész múzeumigazgató, Shah Gabriella.

Hozzátette: március 22-ig láthatja a közönség a gyűjteményben szereplő festményeket, mások mellett Munkácsy Mihály, Benczúr Gyula, id. Markó Károly, Barabás Miklós, Székely Bertalan, Lotz Károly, Mednyánszky László és Gulácsy Lajos festményeit a nógrádi megyeszékhely múzeumában. A Csontváry-képnek valójában főszerepet szántak a tárlaton, ugyanis Csontváry a gácsi patikája megvásárlását követően Nógrád megye szellemi életének fontos alakjává vált. A Titokzatos sziget azonban a nyitásra még nem állt rendelkezésükre.

A magyar festők tárlata nagy népszerűségnek örvend, a decemberi nyitás óta jelentősen nőtt a múzeumlátogató turisták és iskolás-csoportok száma Salgótarjánban
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés