bezár
 

art&design

2014. 01. 25.
Holdújév Fesztivált rendeznek a Millenáris parkban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kung-fu verseny, koncertek, előadások és művészeti bemutatók is várják az érdeklődőket a Holdújév Fesztiválon február 1-jén a budapesti Millenáris parkban.
Távol-keleti és magyar művészek, artisták, zenészek és sportolók köszöntik együtt a ló évét a Millenárison. A tematikus helyszíneken egész nap játékokkal, kulturális és sport programokkal várják a résztvevőket - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az érdeklődők kipróbálhatják a kínai pingpongot, megismerkedhetnek a kung-fu, a taji, a qigong és a teakwondo alapjaival, a speciális önvédelmi technikákkal és a keleti teakultúra szertartásával is.

A Magyar Kínai Baráti Társaságnál kínai agyagkatonákat ábrázoló érméket nyomhatnak a látogatók, részt vehetnek evőpálcikás sorversenyen, a Keleti Nyelvek Iskolájánál a kínai írásjegyekhez kapcsolódó játék mellett minden órában más témában hallhatnak beszélgetéseket. Szó lesz a magyar-kínai fordításról, a kínai orvoslásról, a koreai történelemről és a kínai művészettörténetről is.

A nagyszínpadi produkciókban a Kínai Művészeti Központ, a Koreai Kulturális Központ, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Mugunghwa Tánccsoport, a Magyar Wushu Egyesület, a Mediball, az Öt Elem Wushu Egyesület és a Magyar Kínai Zenekar vesz részt. A rendezvényt a Henan Art Group műsora zárja.

Az egész napos programot az Európai Integrációs Alap támogatásával a Szubjektív Értékek Alapítvány és a Kínai Művészeti Központ szervezi a Magyarországon működő, Kínával és a Távol-Kelettel foglalkozó civil, kulturális és művészeti szervezetek, intézmények közreműködésével azzal a céllal, hogy közelebb hozzák a magyar emberekhez a távol-keleti kultúrát.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés