bezár
 

art&design

2014. 01. 25.
Bulgáriát bemutató amatőr fotók kiállításon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bulgáriát bemutató mintegy 40 amatőr felvételt vonultat fel az a kiállítás, amely Találkozások Bulgáriával 2013 címmel kedden nyílik a Bolgár Kulturális Intézetben (BKI) Budapesten.
A bolgár intézet kiállítása az ötödik alkalommal meghirdetett amatőr fotópályázat legjobb felvételeit vonultatja fel - mondta el Markov Elizabet-Izabella művészettörténész, az intézet munkatársa az MTI-nek.

A tárlaton látható lesz a hagyomány és népi szokások kategória győztes fotója, Somogyvári Péter Bolgár táncok című felvétele, valamint a Bulgária színei szekció legjobb munkája Eszter Nenova Hegyi napfelkelte című képe, amelyen a Rilai-hegység hét tava közül az úgynevezett alsó-tó látható - hangsúlyozta az intézet munkatársa.

A kiállításon szerepel - a Bulgária arcai kategória legjobb munkája - Varga Tamás Tibor Ajtó című fotója. Az egyedi felvételek elnevezésű csoport díjazottja Cserfalvi Péter Vízen járok - Pravec című képét mutatja be, míg Tóth Enikő Veronikának - a Bulgária épületei kategória győztesének - Philoppopolis emléke című színes felvétele lesz látható - sorolta a győztesek munkáját Markov Elizabet-Izabella.

Az intézet munkatársa azt is elmondta, hogy 15 pályázó mintegy 200 fényképe közül választotta ki a három tagú zsűri a legjobb felvételeket. A beérkezett pályaműveket Olga Popova, az intézet igazgatója, Jordan Bebrevszky fotóművész és Sztojan Nedjalkov IT-szakember értékelték.

A díjakat a kiállítás megnyitóján nyújtják át a nyerteseknek. A Bolgár Kulturális Intézet a XI. kerületi Újbuda Bolgár Kisebbségi Önkormányzattal és a Bolgár Kulturális Fórummal közösen tavaly hirdette és szervezte meg a fotópályázatot.

 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés