bezár
 

art&design

2014. 01. 30.
A rendszerváltozást idéző V4-es plakátkiállítás nyílt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A rendszerváltozást idéző, 1989-es magyar, lengyel, cseh és szlovák plakátok kiállítása nyílt meg szerda este a hágai városháza átriumjában.
 A tárlatot abból az alkalomból szervezte a hollandiai magyar nagykövetség a Visegrádi Csoporthoz (V4) tartozó további három ország nagykövetségével, valamint Hága önkormányzatával együtt, hogy jelenleg Magyarország látja el a V4 soros elnökségét. A tárlat anyagát előzőleg, január 9-től a brüsszeli Balassi Intézetben tekinthették meg az érdeklődők.
    
A február 7-ig látható hágai kiállítást Sümeghy Gyula hollandiai magyar nagykövet, valamint Jozias van Aartsen, a holland főváros polgármestere nyitotta meg.
    
A plakátkiállítás - olvasható az előzetes ismertetőben - gondos válogatás azokból az annak idején közismert politikai hirdetésekből, amelyek közvetve vagy közvetlenül előmozdították a rendszerváltozás, az 1989-90-es demokratikus átmenet ügyét. Ezek a plakátok egyben a sajátos kelet-közép-európai kultúra, identitás és humor kifejezői is, és rávilágítanak a térségben élő népek sorsközösségére - áll a kiállításra invitáló tájékoztatóban.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap
A PesText fesztivál programjai a PIM-ben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés