bezár
 

art&design

2014. 01. 30.
A rendszerváltozást idéző V4-es plakátkiállítás nyílt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A rendszerváltozást idéző, 1989-es magyar, lengyel, cseh és szlovák plakátok kiállítása nyílt meg szerda este a hágai városháza átriumjában.
 A tárlatot abból az alkalomból szervezte a hollandiai magyar nagykövetség a Visegrádi Csoporthoz (V4) tartozó további három ország nagykövetségével, valamint Hága önkormányzatával együtt, hogy jelenleg Magyarország látja el a V4 soros elnökségét. A tárlat anyagát előzőleg, január 9-től a brüsszeli Balassi Intézetben tekinthették meg az érdeklődők.
    
A február 7-ig látható hágai kiállítást Sümeghy Gyula hollandiai magyar nagykövet, valamint Jozias van Aartsen, a holland főváros polgármestere nyitotta meg.
    
A plakátkiállítás - olvasható az előzetes ismertetőben - gondos válogatás azokból az annak idején közismert politikai hirdetésekből, amelyek közvetve vagy közvetlenül előmozdították a rendszerváltozás, az 1989-90-es demokratikus átmenet ügyét. Ezek a plakátok egyben a sajátos kelet-közép-európai kultúra, identitás és humor kifejezői is, és rávilágítanak a térségben élő népek sorsközösségére - áll a kiállításra invitáló tájékoztatóban.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
Isabelle Duthoit improvizációs workshopja a Jazzaj szervezésében
irodalom

A tudatosság határai A tudatosság határai
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 3. nap
irodalom

Saját utat törni Saját utat törni
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 2. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés