bezár
 

art&design

2014. 02. 04.
Népszerű háromdimenziós kiállítások Kínában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Féltucatnyi város nyitott eddig állandó kiállítást háromdimenzióban élvezhető képekből Kínában, ahol a különleges élményért tolong a közönség.
A 3D-s képeket többek közt az északkeleti Tiencsin, a kelet-kínai Hangcsou és Sanghaj, a délközép-kínai Csangsa városokban tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítások "interaktívak", a képekbe beleállhatnak, belehajolhatnak, belenyúlhatnak a látogatók.
   
A tárlatok a legtöbb esetben egy-egy témát járnak körbe, így a csangsai festményeket felkeresők például a kínai történelem jelentős eseményeinek lehetnek részesei, neves történelmi személyiségekkel találkozhatnak és fotóztathatják magukat. A sanghaji inkább egy mesevilágra emlékeztet: itt a tűzokádó sárkány elől futhatnak, szörnyeket etethetnek vagy épp a cápa szájából menekülhetnek a látogatók. A tiencsini képeket felkeresők barokk festmények szereplőivé válhatnak, kártyavárba látogathatnak, King Kong elől futhatnak, de akár kígyót van dinoszauruszt is szelídíthetnek. A tiencsini egyébként a legrégebbi háromdimenziós kiállítás az országban, amely több mint egy éve fogad látogatókat.
    
A háromdimenziós tárlatok mindegyike rendkívüli népszerűségnek örvend, melyet az ott készített, a kínai blogokra és mikroblogokra ezerszámra feltöltött képek is tanúsítanak. A sanghaji létesítmény állandó teltházzal működik tavaly nyári megnyitása óta, s olyan sokan kíváncsiak rá, hogy az ünnepnapokon gyakran korlátozni kell a látogatók számát.

 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben

Más művészeti ágakról

Danny Boyle: Yesterday
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés