bezár
 

art&design

2014. 02. 13.
Caravaggiótól Canalettóig
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap zár a Caravaggiótól Canalettóig című kiállítás a budapesti Szépművészeti Múzeumban, az intézmény hosszabbított nyitva tartással és különleges programokkal várja a látogatókat a hétvégén.
A múzeum szombaton és vasárnap egy órával korábban, kilenc órakor nyit, pénteken és szombaton este nyolckor, vasárnap pedig este tízkor zár - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Szombaton hajnalig tartó Barokk! jelmezes parti lesz éjszakai tárlatnézéssel és jelmezversennyel, a zenét DJ Bootsie és DJ Izil szolgáltatja. A vasárnapi Ciao Caravaggio! finisszázs barokk zenével és filmvetítéssel várja az érdeklődőket. A Barokk Csarnokban 16 órától hallható az Olasz Kultúrintézettel közösen szervezett koncert, amelyen neves külföldi zenészek többek között Antonio Vivaldi és Giuseppe Tartini műveit adják elő.

A mélyföldszinti Ión Piramisban egész nap a témába illő filmeket vetítenek: az érdeklődők megtekinthetik egyebek mellett a Derek Jarman által rendezett Caravaggio filmet, illetve egy 2007-es játékfilmet a művész életéről, amelynek rendezője Angelo Longoni, operatőre pedig az Oscar-díjas Vittorio Storaro.

Emellett még két filmet is megnézhetnek a látogatók, mindkét alkotás a kor híres festőnőjének, Artemisia Gentileschi életét mutatja be.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben

Más művészeti ágakról

színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
Esterházy az Ódry Színpadon
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés