bezár
 

art&design

2014. 02. 27.
Interkontinentális káprázat a Hotel Nemzetiben
Baranyai Levente Google ihletésű képeit tekinthetik meg a látogatók a történelmi falak között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Interkontinentális káprázat a Hotel Nemzetiben Madártávlatból készített fotókat idéz a Hotel Nemzeti Budapest legfrissebb tárlata, amelynek keretében a nemzetközileg is elismert festőművész, Baranyai Levente Interkontinentális káprázat című kiállítása díszíti a Budapest művészeti szellemiségét támogató szálloda falait. A hotelben folyamatosan megújuló kortárs művészeti kiállítások sorában Baranyai Levente kiállítása már a negyedik, korábban megtekinthetőek voltak Köves Éva, Bakonyi Zsombor és Makláry Kálmán festményei is.
Interkontinentális káprázatot varázsol a Hotel Nemzeti falai közé a Herman Lipót és Kondor Béla díjas Baranyai Levente, aki domborműszerű, de mégis a 3D valóságot idéző különleges képeit mutatja be a 118 éves hotelben. A Hotel Nemzeti az Accor csoport felső kategóriás, egyedi szállodáit tömörítő MGallery kollekciójának első magyarországi szállodája. A hotel teljes felújitását és megújulását követően az ún. „Artistic Spirit of Budapest” (Budapest Művészeti Szellemiségéért) gondolat jegyében nyitotta meg kapuit. Küldetése Budapest művészeti és kulturális életének bemutatása, támogatása, az elmúlt évben havi rendszerességgel adott otthont saját szervezésű kulturális rendezvényeknek, illetve különböző művészeti és társadalmi eseményeknek is. A rendezvények mellett a szálloda szezonálisan megújuló kortárs magyar képzőművészeti kiállításokkal is várja a vendégeket.

Ennek a sorozatnak köszönhetően tekinthetik meg Baranyai Levente különleges madártávlatból készült Föld ábrázolásait a szállodába érkezők. „A Baranyai festmény egyszerre nyit és zár. A Baranyai kép látványából adódóan transzparens, azonban minél tovább nézzük, annál enigmatikusabb. Például a festészet szín és perspektíva tudásának hagyományos fegyverzetére gondolok, és azokra a művészetet ostorcsapás szerű változásokra késztető gerilla mémekre, amelyek minduntalan megkísértik eredeti értelmét és használatát: a narratív tényfeltárásra, mint filozófiára, a fotóra és a filmre, a dizájnra, mint a végsőkig finomított hasznosság elvére” – mondta el Kurdy Fehér János író a megnyitón Baranyai Leventéről, aki azt is hozzátette, hogy „különös többletet kapnak Baranyai vásznai a budapesti Hotel Nemzeti reprezentatív tereiben. Ez a szálloda az igényes és a kortárs kultúra iránt elkötelezett hazai és nemzetközi utazók egyik kiemelt célpontja volt és szándékai szerint most is ilyen kíván lenni”.

A nemzetközileg is elismert művész kiállított már Varsóban, Ljubljanában, Genfben, Einstadtban, Madridban és még sok nagyvárosban. Számos díjjal tüntették ki. Mintha a föld portréfestője lenne, úgy idézi a környezet valódi sebeit művein, annak nyomait és bizonyítékait, hogy a környezetünk rombolódik. Emellett viszont realisztikus képet fest, amelyek szépséget és szimmetriát tükröznek. Baranyai Levente festményei az elmúlt évtizedekben egyenes ívű festői fejlődést mutattak, nemrég pedig elkezdte használni a művész a Google maps alkalmazást, amelynek köszönhetően még pontosabb részleteket tükröznek képei.

A különleges kiállítás a művész számos művét vonultatja fel, amelyek mind érdekes látképeket, valamint repülő motívumokat jelenítenek meg. A festmények augusztus végéig tekinthetők meg a Hotel Nemzetiben.  


Lead kép:
Levente Baranyai, Vaszilij bay, 2012, oil on canvas, 149x232 cm

Forrás: 
Sajtóinformáció, Merlin – the lifestyle communication agency

 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés