bezár
 

art&design

2014. 03. 20.
Magyarok is kaptak Europa Nostra-díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két kategóriában magyar pályázók is kiérdemelték a kulturális örökség megőrzéséért járó európai uniós kitüntetést, az Europa Nostra-díjat.
Az Európai Bizottság és az Europa Nostra csütörtökön hirdette ki a díjazottakat. Kutatás kategóriában Fekete Albert, a Corvinus Egyetem Tájépítészeti karának oktatója vezetésével megvalósult, erdélyi kastélykertek megismerésére és dokumentálására irányuló több éves kutatás kapott díjat.

Oktatás, képzés és tudatosság-növelés kategóriában az Észak-Keleti Átjáró Egyesület által Miskolc kulturális örökségének tudatosítására és megőrzésére összeállított Átjáró projekt is kiérdemelte a díjat - közölte az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete csütörtökön az MTI-vel.

A 27 díjazott projektet 30 ország 160 pályázója közül választották ki négy területen végzett kiemelkedő munkájukért: örökségmegőrzés, kutatás, példamutató elkötelezettség, valamint oktatás, képzés és tudatosság növelése.

A díjátadó ünnepséget május 5-én a bécsi Burgtheaterben tartják az osztrák köztársasági elnök, Heinz Fischer védnöksége alatt. A díjakat Andrulla Vasziliu oktatásügyért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolitikáért felelős európai uniós biztos, valamint Plácido Domingo operaénekes, az Europa Nostra elnöke adja át.

A nyertesek közül hatan 10 ezer euróval járó fődíjat vehetnek át, egy pedig közönségdíjat kap, amelyet az Europa Nostra által szervezett online szavazáson nyert el.

A kiemelkedő örökségvédelmi munka elismerése mellett az uniós díj célja a magas szintű szakmai ismeretek terjesztése.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről

Más művészeti ágakról

Fischer Iván változata A Müpában
Todd Phillips: Joker
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap
A PesText fesztivál programjai a PIM-ben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés