bezár
 

art&design

2014. 03. 30.
Megnyitott a megújult Design Terminál az Erzsébet téren
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap délelőtt megnyitotta kapuit az Erzsébet téren a megújult Design Terminál, amely egész napos programokkal - többek között dizájnvásárral, szakmai konferenciával és utcai divatbemutatóval - várja az érdeklődőket.
Látogatókból pedig nincs hiány: a szép idő sokakat kicsábított az Erzsébet térre, ahol vasárnap a Design Terminál mellett az Akvárium Klub és a Fröccsterasz is felújítva, átalakítva nyílik újra. A délelőtt elsősorban a gyerekeké: a Design Terminál galériaszintjén játszóház várja őket, az Akvárium Klub szabadtéri részén a Ghymes koncertezett nekik, de lesz vásári bábjáték, kézműves foglalkozás, "népi furfangos játékudvar", és Bognár Szilvia is gyerekkoncerttel készült.

A nap folyamán ízelítőt kaphatnak az érdeklődők a felújított, kibővített Design Terminál kínálatából is - mondta az MTI-nek Böszörményi-Nagy Gergely főigazgató. Az épület előtti pavilonban, a galériaszinten és a második emeleti teraszon egész napos dizájnvásáron vonultatja fel egyedi munkáit 45 magyar tervező, bemutatják a magyar kreatívipar úttörőiről szóló, Csúcstámadók című könyvet, Kreatív Budapest címmel pedig szakmai konferenciát rendeznek Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója és Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője részvételével.

Délután a Design Terminál épülete előtti sétányon utcai divatbemutatón mutatkoznak be magyar designerek és városi divatmárkák, de felvonulnak majd a Gombold újra! pályázat korábbi döntőseinek leglátványosabb darabjai is. A programokat DJ-k, freestyle-osok és breaktáncosok műsora színesíti - sorolta Böszörményi-Nagy Gergely.

A hazai kreatívipar "inkubátorházának" szerepét betöltő Design Terminál épületében megújult a második emeleti terasz, kibővült a konferenciaterem, a földszinten pedig a Terminál Étterem és Gastroshop kapott helyet. Egy külső kiállítások és műhelyfoglalkozások rendezésére alkalmas, korszerű mobillétesítménnyel is kiegészült a központ az épülettel szemben lévő parkrészen.

Az immár tíz éve nonprofit szervezetként működő Design Terminál ez év január 1-jétől önálló költségvetési szervvé, kiemelt kormányzati háttérintézménnyé alakult, feladata a kreatívipari ágazatok - az innovatív technológiák, a formatervezés, a divatipar és az urbanisztika - ösztönzése. A Design Terminál idén a tervek szerint csaknem 300 szakmai rendezvénynek ad otthont. Az intézmény épületének megújulása az Erzsébet-program keretében valósult meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Az Első Budapesti Illusztrációs Fesztivál kurátori tárlatvezetése
irodalom

lapozható traumák megtestesülése lapozható traumák megtestesülése
Margó 2019 – Mucha Dorka, Nádas Péter, Győrfi Kata, Nemes Z. Márió
irodalom

Mosoly, sellők és sorok Mosoly, sellők és sorok
Margó 2019 – Umami, Darvasi László, André Aciman
Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés