bezár
 

art&design

2014. 03. 31.
Három felújított domus Pompejben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szépen felújított freskók láthatók ismét a pompeji ásatások területén húsvétkor megnyíló három ókori lakóházban, s nyárra a régészeti terület újabb kincseit restaurálják - közölte Dario Franceschini olasz kulturális miniszter a pompeji restaurálások első eredményeit ismertetve.
 Április közepétől a húsvéti ünnepekre Pompejbe látogató olaszok és külföldiek elsőként láthatják az évekig tartó helyreállítás után ismét megnyitott három domust. Az úgynevezett Triptolemos házát, Romulus és Remus házát, illetve Marcus Lucretius Fronto házát.

Utóbbit a művészettörténészek a Vezúv 79-es kitörése után megmaradt épületek között a legszebbnek tartják építészeti stílusa és a termeit díszítő freskók miatt, amelyek Mars és Venus szerelmét idézik.

Nyárra ismét látható lesz a híres Cave canem! (Vigyázat, kutya!) feliratú pompeji mozaik a tragikus költőről elnevezett lakóház bejáratánál.

Idén nyártól többféle látogatási útvonalat kínálnak a Pompejibe érkezőknek. Mindenki saját érdeklődése és a rendelkezésére álló idő szerint választhat, hogy mit és mennyit akar látni az ásatásokból.

A tengerjáró hajókkal érkező és siető turistacsoportoknak gyors látogatási útvonalat rajzoltak meg kizárólag a legfontosabb műemlékek megtekintésével. Azok viszont, akik akár egy teljes napot is maradhatnak, a lehető legtöbbet meg akarnak mutatni Pompejiből eddig ritkán látható épületekkel is.

A pompeji ásatásoknak 2013-ban közel 2,5 millió látogatója volt. Ezzel Pompeji volt a második leglátogatottabb olaszországi műemlék a római Colosseum mögött.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

irodalom

Családi hálók a Margó Vásárszínpadán Családi hálók a Margó Vásárszínpadán
Margó 2019 - Barnás Ferenc és Harag Anita
irodalom

lapozható traumák megtestesülése lapozható traumák megtestesülése
Margó 2019 – Mucha Dorka, Nádas Péter, Győrfi Kata, Nemes Z. Márió
Hartung Attila: FOMO – Megosztod és uralkodsz
irodalom

Irodalmi határátlépések Irodalmi határátlépések
Margó 2019 – Borges: Tangó, Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete és kortárs kínai science fiction


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés