bezár
 

art&design

2014. 03. 31.
A Bakelit Multi Art Center képzőművészeti pályázata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Bakelit Multi Art Center képzőművészeti pályázata Talent Tour címen képzőművészeti pályázatot hirdet autodidakta és diplomás művészek számára a Bakelit Multi Art Center.
A pályázat célja, hogy segítse a tehetséges alkotók előrelépését, valamint bemutatkozási lehetőséget nyújtson számukra. Ehhez biztosít külső partnerhelyszíneket Budapesten és a nagyobb vidéki városokban egy éven keresztül.

A pályázat egész évben várja a jelentkezőket, s negyedévente kerül alkalom az alkotások átadására. A tavaszi turnus leadási határideje: 2014. április 22.

A kiállítandó műveket pályázat keretén belül független szakmai zsűri válogatja ki.

Pályázati feltételek:

A pályázaton indulhat minden 18. életévét betöltött alkotó, aki az alkotótevékenységét nem megélhetésként, hivatásszerűen gyakorolja.

A pályázatokat festészet (olaj, tempera, gouache, és akril technikákkal készített alkotások) valamint egy összevont, a grafikák (sokszorosított- és egyedi grafika - akvarell, pasztell, szabadkézi rajz és fotó alapú képzőművészeti technikák; digitális grafika) számára fenntartott kategóriában várják.

Témabeli megkötés nincs.

Méretbeli megkötés: az alkotások mérete maximum 100 cm x 70 cm lehet.

Egy sorozat egy alkotásnak minősül, ami maximum 3 műből állhat. (A zsűri fenntartja a sorozatok megbontásának jogát.)

A pályázat beadásának módja:

Pályázni március 26-tól lehet a www.thetalent.hu oldalon, az online jelentkezési lap kitöltésével.

A kiállítandó műveket a kiállítás helyszínén (Bakelit Multi Art Center Budapest 1095 Soroksári út 164., 18-as épület) személyesen fogadják az alábbi időpontokban:

2014. április 23. 14:00 – 20:00
Április 24. 14:00 – 20:00
Április 25. 14:00 – 20:00

Az ettől eltérő időpontokban nincs lehetőség a pályázatok beadására.

Ha nem a művek alkotója adja le a pályaműveket, a leadó nevére szóló meghatalmazás szükséges. A meghatalmazáson szerepeljen a meghatalmazó neve (pályázó), lakcíme, személyigazolvány száma, elektronikus és telefonos elérhetősége, valamint a meghatalmazott neve és személyének azonosítására alkalmas igazolványának száma, és 2 tanú.

A pályázat egyéb feltételei:

A benyújtott pályaműveket kizárólag kiállításra kész állapotban tudják befogadni (festmények: stabilan bekeretezve, kialakított dupla- vagy központosított akasztóval ellátva; grafikák: stabilan bekeretezve, paszpartuzva, üveglap mögött, dupla- vagy központosított akasztóval ellátva). A klipsz keret nem elfogadott.

Kérik az alkotó nevét és a mű címét a pályamű hátoldalára feljegyezni. Azon műveket, amelyek nem a leírt módon kerülnek behozatalra, nem áll módjukban elfogadni a kiíróknak.

A zsűrizésre 2014. április 28-án kerül sor, melynek eredményét április 30-án teszik közzé a www.thetalent.hu oldalon.

Azon alkotásokat, amelyeket nem válogat be a zsűri a kiállításra, az alkotónak el kell szállítania. A művek az alábbi időpontokban vehetőek át:

2014. május 8. 14:00 – 20:00
Május 9. 14.00 – 20:00
Május 16. 14:00 – 20:00

Amennyiben a fenti időpontokban nem veszik át az alkotásokat, a pályázat kiírója 100,- Ft + áfa / nap /mű, tárolási díjat számít fel. Ha nem az alkotó veszi át a művet személyesen, akkor a megbízott átvevőnek a nevére szóló meghatalmazással kell rendelkeznie (a meghatalmazáson ugyanazoknak az információknak kell szerepelnie, melyek már fentebb felsorolásra kerültek).

Az alkotások 2014. június 1-től tekinthetőek meg különböző kulturális befogadó terekben, mint művelődési házak, könyvtárak, kultur-vendéglátóhelyek. A Talent Tour helyszínei lesznek többek között a DZZS Bár!, Híradó Kávéház, Mika Tivadar Mulató, Púder Bárszínház, Savoya Bevásárlóközpont.

A további helyszínek listáját és elérhetőségeit a www.thetalent.hu oldalon folyamatosan teszik közzé a kiállítás során.

Az alkotások az egy év során hazavihetőek a gyűjteményből, előzetes egyeztetést követően.

Regisztrációs díj:

6.000,- Ft 2 db kép esetében. Minden további alkotás 1.500 Ft

10.000,- Ft 5 db kép esetében. Minden további alkotás 1.500 Ft

A regisztrációs díj az egy éven keresztüli szállítási költségek, a szakmai zsűri díjának, a kiállítással kapcsolatos PR költségek fedezetéül szolgál.

A regisztrációs díj a helyszínen, a pályázati anyagok beadásakor fizetendő. A regisztrációs díjat nem áll módjában visszatéríteni a kiíróknak abban az esetben sem, ha a Pályázó egyetlen munkája sem kerül beválogatásra a zsűri által. Számla igényt a regisztrációs lapon előre kérik jelezni, számlázási név és cím, valamint adószám pontos megadásával. A számlát az adott tárgyhónap végén postázzák.

A független zsűri tagjai a szakma legjelentősebb képviselői: Atlasz Gábor festőművész és Dr. Matits Ferenc művészettörténész.

A kiállítás történetéről bővebb információkat az alábbi linken találnak:
http://thetalent.hu/index.php?page=bemutatkozas 

Kiírás és további információ:
http://www.thetalent.hu/index.php?page=palyazat&id=5 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
Todd Phillips: Joker
Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés