bezár
 

art&design

2014. 04. 08.
Világháborús emlékkiállítás Győrben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világháborúk győri vonatkozásairól nyílik kiállítás csütörtökön, a város bombázásának hetvenedik évfordulóján a kisalföldi megyeszékhelyen, a Magyar Ispitában - közölte az MTI-vel a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum.
A június végéig megtekinthető tárlaton korabeli katonai felszerelések, egyenruhák, fegyverek bemutatásával, valamint Közép-Európa akkoriban legmodernebb üzeme, a győri ágyúgyár történetének megidézésével elevenítik fel az első világégés emlékét.

A kiállítás bemutatja Győr két világháború közötti fejlődését, kiemelten a Rába Vagon- és Gépgyár működését, majd a második világháború kora elevenedik meg az Emberek az embertelenségben című tárlat látogatói előtt.

Mint azt címe is mutatja, a kiállítás az emberi sorsokra építve vezet végig a város huszadik századi történelmén.

A költők, írók személyes élményei, gondolatai mellett a tárlat középpontjába egy győri születésű katona, Fejes István kerül, aki az első világháborúban gyalogosként, majd gépkocsivezetőként, a másodikban pedig pilótaként vett részt, utóbbi posztján több mint 300 bevetésével rekordot állított fel.

A múzeum közlése szerint a kiállítás Győrben egyedülállónak számít, hiszen számos olyan tárgyat láthat majd az érdeklődő, amelyek eddig nem szerepeltek történeti kiállításokon. A rendezésben a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kollégáin kívül a Hadtörténeti Intézet és Múzeum több munkatársa is közreműködött, akik a szakmai segítség mellett tárgyakkal, fotókkal segítették munkánkat.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés