bezár
 

art&design

2014. 04. 08.
"A jövőt kölcsön kaptuk" – Flashmob akció a Ferenciek terén
2014. április 14., Föld Napja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
"A jövőt kölcsön kaptuk" – Flashmob akció a Ferenciek terén A Föld Napja alkalmából egy színes és interaktív flashmob pezsdíti fel a Ferenciek terét 2014. április 14-én. "A jövőt kölcsön kaptuk" – figyelmeztet az óriási felirat, ami gyerekek és járókelők segítségével virágágyássá fog átalakulni.
A flashmob akció része egy közel 50 eseményből álló projektnek, amelynek a címe Újratervezés. A projekt 2013 novemberében indult és 2014. április 19-ig tart.

Felhívás a flashmobra:

"Tényleg kevés nekünk embereknek az, ami ezen a Bolygón van?

Jelenleg 1,5 Földbolygónyi erőforrást használunk, kizsigerelve ezzel a jövő generációk tartalékait. De nemcsak a szükségleteink miatt történik ez a hatalmas pazarlás, hanem bizony túlzott igényeink és örökös elégedetlenségünk, pénzhajhászásunk a fő okozója... Pedig a pénz nem boldogít, s ezt bizonyítja a Boldog Bolygó Index is (www.happyplanetindex.org), itt az ideje, hogy ezt a gyakorlatba is átültessük!

Az ültetést pedig kezdjük a flashmobon, 2014. április 14-én, 9.30-tól a Ferenciek terén (a Duna utca és a Veres Pálné utca sarkánál)! A jövőt kölcsön kaptuk című szöveg betűi közel két méteresek, amelyekbe az önkéntesek, civilek és gyerekek fognak virágokat ültetni. 10:30-kor sajtótájékoztató veszi kezdetét a felirat mellett. A figyelemfelkeltő felirat és virágágyás tervek szerint április 21-ig marad a Ferenciek terén, utána pedig örökbefogadóihoz kerül, akik tovább gondozzák és élvezik a virágokat, fűszernövényeket!"

Háttérinformáció és további részletek:
http://www.tatartgallery.com/2014/04/flashmob-akcio-ferenciek-teren.html
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés