bezár
 

art&design

2014. 04. 09.
Tavaszköszöntő a Mezőgazdasági Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A húsvéti ünnepkör történetével, jeles napjaival és jelképeivel, a hagyományőrző népszokásokkal és a kézműves mesterségek fortélyaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban szombaton nyíló tavaszköszöntő kiállításon.
A húsvéti tárlaton az érdeklődők az óriástojás-installációk között barangolva a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum hímestojás-gyűjteményének legszebb darabjait is megtekinthetik - közölte a múzeum szerdán az MTI-vel.

A látogatók a neves kézművesek asztalainál megfigyelhetik a tojásdíszítés különféle módjait és technikáit, valamint maguk is elsajátíthatják a tojásírást- és karcolást. A programot csuhényuszi-készítés, kerámiadíszítés, hímzés, kosárfonás, fafaragás-bemutató és nemezelés színesíti.

A Húsvét 2014 - Tavaszköszöntő kiállítás április 12. és 22. között látogatható a Vajdahunyadvárban. Egy belépőjeggyel az összes állandó és időszaki kiállítás megtekinthető, többek közt Az idő birodalma - Meghökkentő történetek és jelenségek című interaktív kiállítás és játék is. A húsvéti kiállítás alatt óvodás és iskolás csoportokat is fogadnak, előzetes bejelentkezéssel.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Interjú Flesch Andrea jelmeztervezővel lehetséges utakról, pályakezdésről, tanítványokról, aktuális munkákról
Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés