bezár
 

art&design

2014. 04. 10.
Pályázatot írtak ki a Kazinczy utcai tűzfal megfestésére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tűzfalfestő pályázatot hirdetett Kazinczy Utca címmel Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület és a Színes Város Csoport: a kiírás célja, hogy a budapesti Király utca és Kazinczy utca sarkán lévő 250 négyzetméteres tűzfalra olyan művészeti alkotás kerüljön, amely térképként tájékoztatja az utcába érkező magyar és külföldi turistákat a helyi értékekről.
A felfestésre váró térképterveknek egyfelől az idelátogatókat kell tájékoztatniuk a helyszín sokszínűségéről, másfelől cél az, hogy a térkép alapján rövid idő alatt azonosíthatók legyenek a környék szolgáltató és kulturális helyszínei. Ezek mellett szempont még, hogy a térkép bővíthető és módosítható legyen - közölte Flór Péter, a Színes Város Csoport titkára csütörtökön az MTI-vel.
    
A látványterveket május 7-ig várják, a részletekről a csoport weboldalán (www.szinesvaros.hu/index.php/hu/palyazat) lehet tájékozódni.
    
A Kazinczy utca és környéke Budapest egyik legforgalmasabb negyede, amely az elmúlt évek során a külföldiek által is kedvelt turisztikai látványosság lett. A "Kultúra Utcájában" ma csaknem 40 vendéglátóhely működik, valamint számos műemléképület, két egyetem és múzeumok is találhatók a környéken. Erzsébetvárosban először 2010-ben vetette fel a tűzfalak színesítésének és művészeti célú kreatív hasznosításának gondolatát Ocztos István építész, elképzelését pár évvel később a kerület önkormányzata is felkarolta.
    
Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület azért dolgozik, hogy élővé és élhetővé tegye a kerületet a környék lakói, az önkormányzat, és a gazdálkodó szervezetek érdekeinek összehangolásával.
    
A Színes Város Csoport az ország első tűzfal- és köztérszínesítő civil szervezete, amely az eddigi csaknem hat éves működése során egy új, legális városszínesítő mozgalmat indított el Magyarországon.

 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés