bezár
 

art&design

2014. 04. 12.
Koreai iparművészek kiállítása Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szöul 23 szellemi kincsét szemlélteti bútorokon, ékszereken, festményeken és különböző használati tárgyakon keresztül a budapesti Koreai Kulturális Központban április 24-én nyíló iparművészeti tárlat.
A Korea kincsei Szöulból című június 10-ig látogatható kiállítás kiemelkedő iparművészeti technikákat mutat be 24 művész alkotásain keresztül - közölte a Koreai Kulturális Központ az MTI-vel.

A 150 alkotást felvonultató tárlaton az érdeklődők megismerkedhetnek a chimseon varrástechnikával, az ülő életmódhoz illeszkedő fafaragási technikával, a húros hangszerek készítésének fortélyaival, a tradicionális koreai háztartási eszközökön és ékszereken keresztül pedig az ezüstművességgel.

A közönség bepillantást nyerhet a szaruból készült íjak és a jáde köves ékszerek megmunkálásába, a népi minhwa festészetbe, valamint a különböző használati tárgyak, tároló edények, szalma- és gyékény szőnyegek elkészítésének történetébe is. A tárlat több hagyományos koreai szeszesitalt is bemutat, emellett koreai csomózással készült selyem kiegészítők és kagylóhéjjal díszített fa tárgyak is láthatók lesznek.

Az ingyenesen látogatható kiállítás létrejöttében a koreai népművészet mesterei által alapított Szöul Szellemi Kulturális Örökségeit Megőrző Közhasznú Társaság is közreműködött.

Az idei év a Koreai Köztársaság és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének 25. évfordulója. Ebből az alkalomból a Koreai Kulturális Központ egész évben rendezvényekkel hívja fel a figyelmet a térség hagyományos és kulturális örökségére.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
Esterházy az Ódry Színpadon
A zuhanás sokkja a MáSzínházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés