bezár
 

art&design

2014. 04. 17.
Elárverezik Malala Juszufzai portréját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elárverezik májusban Malala Juszufzai portréját: a lányok és nők oktatáshoz való jogáért kiálló pakisztáni lányt Jonathan Yeo brit portréfestő örökítette meg, és az alkotás eladásából befolyó összeget a lányok oktatáshoz való jogáért szerte a világban küzdő Malala Alapítvány kapja.
Az alkotást korábban a londoni Nemzeti Arcképcsarnok Jonathan Yeo portréinak szentelt tárlatán láthatta a nagyközönség. A művész által felajánlott képre a Christie's aukciósház háború utáni és kortárs műalkotásokat felvonultató májusi árverésén licitálhatnak az érdeklődők. Az alkotás leütési árát 60-80 ezer dollár (13,4-17,8 millió forint) közé becsülik.
    
A Barack Obama amerikai elnök által a "világ legbátrabb lányának" nevezett Malala a közelmúltban vehette át a Nemzetközi Gyermek-békedíjat inspiráló munkásságáért és bátorságáért. "Megtiszteltetésnek éreztem, amikor Jonathan felkeresett, hogy képet készíthessen rólam a National Portrait Gallerybe tervezett kiállításához és hálás vagyok a Christie’s-nek, amiért beleegyezett a portré elárverezésébe, hogy segíthessük a lányok világszerte való oktatásának ügyét" - mondta Malala.
    
Mint hozzátette, a kép eladásából befolyó összeggel a Malala Alapítvány munkáját fogják támogatni. "Remélem, hogy bárki is veszi meg a festményt, tisztában lesz azzal, hogy a nagylelkűségével közvetlenül segít azokon a gyerekeken, akik a világ néhány olyan területén élnek, ahol nap mint nap hatalmas kihívásokkal kell szembe nézniük" - idézte a kislányt az artdaily.org kulturális hírportál.
    
Yeo, akinek mások mellett Tony Blair, David Cameron, Fülöp herceg és Nicole Kidman is ült már modellt, 2013 áprilisában találkozott először Malalával, amikor a kislány még a tálib merénylők által okozott súlyos fejsérüléséből épült fel. "Óriási megtiszteltetés volt, hogy eltölthettem némi időt Malalával és a családjával, a kislány életének ilyen meghatározó szakaszában" - mondta a művész.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad

Más művészeti ágakról

színház

A hetedik te magad légy A hetedik te magad légy
Mérlegen a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés