bezár
 

art&design

2014. 04. 29.
Művészet és lovaglás Csobánkán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két nap alatt közel ezren tekintették meg a hétvégén a Csobánkai Lovardában a "Minden, ami Ló" elnevezésű eseményt, amelynek célja a hazai szabadidős lovas kultúra népszerűsítése volt.
A lovardában kialakított "mobil" tárlat a lovak és a lovaglás világa által megihletett művészek több száz alkotását vonultatta fel. A hivatásos és műkedvelő festők, fotóművészek és szobrászok művei mellett a "lovas" gyerekrajz pályázatra beérkezett grafikák és festmények is nagy sikert arattak.

A családoknak szervezett, ingyenes szabadidős lovaglás mellett a fogyatékkal élők számára terápiás lovaglásra is lehetőséget nyújtott a hagyományteremtő szándékkal megrendezett program - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
    
"Először vettem részt egy olyan eseményen, amely a lovakkal foglalkozó művészeti ágazatokat képes volt összekapcsolni egy lovarda hamisítatlan környezetében a valósággal, a lovaglás mindennapjainak eseményeivel, a számomra mindig is kedves hátasokkal, és ezért a magam részéről ezt a kezdeményezést csak üdvözölni tudom" - hangsúlyozta az esemény védnöki tisztét vállaló Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.
    
"Régi álmunk valósult meg az elmúlt hétvégén, amikor egy igazi szabadidős családi lovas rendezvénynek adhattunk otthont, amely kapcsolódott a Csobánka 2014 eseménysorozathoz" - hangsúlyozta az esemény főrendezője, Obermayer Ferenc lovardavezető.
    
Kiemelte: külön öröm volt a számukra, hogy sok olyan iskolás és még csak az iskolás éveire készülő kisgyermek szállt lóra, akik közül többen első látásra beleszerettek a lovaglásba.
    
"Emellett említést kell tennem arról is, hogy az esemény keretei között a fogyatékkal élőket is sikerült megszólítanunk, illetve megteremteni számukra az integrálódás lehetőségét" - tette hozzá Obermayer Ferenc.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés