bezár
 

art&design

2008. 11. 28.
Mecénásnapok a Műcsarnokban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Péntektől 11 kortárs magángyűjteményt mutatnak be a Mecénásnapok keretében Budapesten, a Műcsarnokban, ahol a háromnapos rendezvény előtt, csütörtök este zárt körben adják át a művészetek magántámogatóinak a Summa Artium Kht. díjait.
Török András, a Summa Artium Kht. igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatójukon elmondta, hogy az öt éve működő szervezet negyedszer rendezi meg a Mecénásnapot a Műcsarnokban, amelyen négy kategóriában adnak át okleveleket és gazdára talál egy különdíj is. A Summa Artium-díjak a kultúrával és a művészetekkel együttműködő, azokat kiemelkedő módon támogató vállalatok és magánszemélyek elismerését szolgálják.

Török András elmondta: idén 70 jelöltből választhatott a független zsűri. A díjátadót árverés követi, amelyen 12 kulturális projekt támogatására lehet licitálni. Török András beszámolt arról, hogy tavaly 18,5 millió forint "jött össze", idén kevesebbre számít a gazdasági környezet romlása miatt. 

Petrányi Zsolt, a Műcsarnok igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a vasárnap zárult Budapest Art Fairen a galériások, tehát az eladók voltak jelen a Műcsarnokban, a Mecénásnapokon pedig a piac másik tényezője lesz a főszereplő. Úgy látja, hogy van áttörés a kortárs műtárgyak elismertségében és véleménye szerint a gyűjtés is egyfajta mecenatúra. 

A Mecénásnapokra olyan magángyűjteményeket hívtak meg, amelyek múltjukkal és nyitottságukkal föltűntek a kortárs kollekciók között, mert eredetiséget, nemzetköziséget és minőséget mutattak - jegyezte meg az igazgató. Minden kiállító egy teremnyi területet kap, így lehetőség nyílik a jellegzetes darabok, a profil vagy a kollekciót meghatározó alkotó bemutatására. 

A Mecénásnapokat műhelybeszélgetések is kísérik. A Mecénásnapokkal a Reneszánsz Év 2008 eseményei a Műcsarnokban befejeződnek.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon

Más művészeti ágakról

gyerek

Rajzolj nekem!
Idén az iskolai könyvtárakért rajzolnak az illusztrátorok a Pagonyban
Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb, Magvető, 2019.
irodalom

A sellők fájdalma A sellők fájdalma
Krimírás és a nők elleni erőszak
irodalom

Bemutatták a Prae legújabb számát Bemutatták a Prae legújabb számát
Kis Présház, 2019. november 16.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés