bezár
 

art&design

2014. 05. 14.
Magyarország 3D-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapestet bemutató fotókiállításra és egy Magyarországról szóló háromdimenziós film vetítésére hívták kedden az orosz főváros közönségét a Balassi Intézet Moszkvai Magyar Kulturális Központjába.
Baranyi András, az intézmény igazgatója az MTI-nek elmondta: két magánkezdeményezésnek adtak otthont a Budapest önkormányzatának támogatásával. A fotókat Bernolák Béla, a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársa készítette, a Hazánk 3D-ben című filmet pedig Gráner József nagykanizsai vállalkozó.
    
A háromdimenziós, Magyarországot bemutató film készítője a vetítés után elmondta, hogy ez már a második külföldi bemutatója. Márciusban a pekingi magyar kulturális intézetben nyolc alkalommal vetítették a filmet, és szeretné, ha több országba is eljutna ez az alkotása. A nagykanizsai férfi, akinek tévészerelő az eredeti szakmája, háromdimenziós filmek bemutatására alkalmas mozitermek kialakításával is foglalkozik. Három filmjét vetítik a budapesti Planetáriumban, többet a Csodák Palotájában is bemutatnak majd.
   
Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese, aki a kiállítás megnyitójára érkezett Moszkvába, az MTI-nek azt mondta: "fontos, hogy Budapestet megismerjék máshol is, hogy a barátaink lássák, hogyan szeretünk ott élni, és milyen szép is a mi fővárosunk. Bernolák Béla fotókiállítása pedig kedvcsinálónak biztosan jó, sokak érdeklődését felkeltheti Budapest iránt."
    
A főpolgármester-helyettes szavai szerint az utóbbi néhány évben Budapest látványos fejlődésen ment keresztül. Úgy véli, bár sok még a teendő, örömteli, hogy már látszik a munkájuk eredménye. Fontos feladatnak tartja azt is, hogy újjáélesszék Budapest és Moszkva vezetésének kapcsolatait.
    
Meichl Géza, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági főkapitány-helyettese, aki szintén elkísérte a kiállítást, azt mondta, büszkék arra, hogy munkatársuk szemével láthatja a magyar fővárost a moszkvai közönség. Beszélt arról is, hogy Bernolák Béla és egy történésszel, egy újságíróval és tévésekkel Moszkvából Voronyezsbe és a Don-kanyarba utazik, hogy fotókkal és filmen örökítsék meg a 2. magyar hadsereg tragédiájának helyszíneit, az elesett katonák nyughelyét.
    
Bernolák Béla hozzátette, hogy tavaly járt először a Don-kanyarban, ahol nagyapja a második világháborúban elesett. Mint mondta, júniusban a 2. magyar hadsereg sorsáról Egy újpesti orvos nyomában címmel nyílik fotókiállítása Újpesten.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive

Más művészeti ágakról

A Katona Klub előadása a Katona József Színház Sufnijában
gyerek

Rajzolj nekem!
Idén az iskolai könyvtárakért rajzolnak az illusztrátorok a Pagonyban
színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai
Nagy Zoltán: Szép csendben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés