bezár
 

art&design

2014. 05. 23.
Szombattól újra látogatható a győri Várkazamata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombattól október végéig ismét látogatható a csak nyáron nyitva tartó győri Várkazamata, amely a városi múzeum kőtárának ad otthont.
A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum pénteki közleménye felidézte: a kazamata abban az erődítményben található, amelyet itáliai mesterek építettek 1537-től négy évtizeden keresztül, Bécs védelmének érdekében az egész várost fallal véve körül.
    
Ennek egyik eleme, az egykori Bécsi-kaput védelmező, máig kiváló állapotban lévő Sforza-félbástya belső tereiben és udvarán helyezték el a múzeum lapidáriumát, benne többek között a XIX. század közepén lebontott, későreneszánsz stílusú, az antik diadalívekre emlékeztetően háromnyílású Bécsi-kapu faragványainak töredékeit vagy a Fehérvári kapu szétroncsolódott kapuszárnyát.
    
A gyűjteményt gazdagítja számos, Győrből és környékéről származó római kőemlék, amelyek dokumentumai a két fontos hadiút találkozásánál fekvő antik Arrabona történetének. Emellett a Várkazamatában láthatja a közönség a Horváth József téglagyűjteményének anyagából rendezett kiállítást.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive

Más művészeti ágakról

A Katona Klub előadása a Katona József Színház Sufnijában
irodalom

A művészet létjogosultsága A művészet létjogosultsága
Átadták az Arany Medál-díjakat
irodalom

A mindenség ernyőjére kivetítve A mindenség ernyőjére kivetítve
A Kortárs folyóirat, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Veres Pálné Gimnázium közös Ottlik-regénykonferenciája


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés