bezár
 

art&design

2014. 05. 24.
Régi mesterek és 20. századi művek a Nagyházi Galéria árverésén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Régi mesterek művei, 19. és 20. századi festmények, valamint változatos műtárgykínálat várja az érdeklődőket a Nagyházi Galéria háromnapos tavaszi árverésén május 27-én, 28-án és 29-én Budapesten.
A galéria aukciójának első napján régi mesterek műveit és 19. századi festményeket; a második napon 20. századi festményeket, bútorokat, órákat és szőnyegeket; a záró napon művészeti tárgyakat, ezüstöket és ékszereket árvereznek el - közölte a galéria az MTI-vel.

A keddi árverés 200 tétele közül az egyik kiemelkedő darab Simone Pignoni 1660 körül festett Alexandriai Szent Katalin misztikus eljegyzése című nagyméretű olajképe, amely Nemes Marcell gyűjteményéből való és 4,8 millió forinttól kínálják.

A 19. századi festmények közül a gyűjtők érdeklődésre tarthat számot Giovanni Segantini olasz festő Magyarországon ritkán előforduló, kisméretű virágcsendélete, amelynek induló ára 4,6 millió forint. Kultúrtörténeti szempontból jelentős a Kovács Pál színművészt és színházigazgatót megjelenítő 1845-ös Barabás Miklós-kép, amely 440 ezer forinttól kelhet el az árverésen.

A szerdai nap festménykínálatában az első jelentős magyar plein air festő, Rippl-Rónai több műve mellett Basilides Barna, Pekáry István alkotásai is helyet kaptak.

Az 1910-es években készült két Kádár Béla-alkotás is szerepel a tételek között: a művész otthonát ábrázoló olajképre 950 ezer, a Halászok című festményre 850 ezer forinttól licitálhat új tulajdonosa. A kínálat egyik legjelentősebb műve Vaszary János egyik korai, 1900-as évekre datálható aktja, amelynek kikiáltási ára 8,5 millió forint.

Az utolsó nap változatos műtárgyanyagában kisméretű barokk puszpáng szobrokra, 18. és 19. századi csiszolt üvegpoharakra, reneszánsz bútorokra, 18. századi fajanszokra, valamint empire és biedermeier kandallóórákra és ezüsttárgyak, ékszerekre tehetnek szert az érdeklődők.

A Nagyházi Galéria és Aukciósház többszörös jubileumot ünnepel idén: az 1984-ben megnyitott régiségkereskedés 30 éve működik, az aukciós házzá bővült üzlet pedig a 200. árverését rendezi május utolsó hetében.

 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés