bezár
 

art&design

2014. 05. 29.
Botticelli-rajzot árvereznek el Londonban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sandro Botticelli ritka rajzára licitálhatnak az érdeklődők a Sotheby's aukciósház júliusi londoni árverésén: száz év óta ez az első ilyen típusú Botticelli-rajz, amelyet eladásra kínálnak.
A Tanulmány az ülő Szent Józsefről című alkotásról úgy vélik, hogy ez az egyetlen rajz, amely egyértelműen összeköthető Botticelli festett kompozícióinak egyikével.
    
Az 1480-as években készült művet a reneszánsz festőművész egyetlen, magánkézben lévő rajzaként tartják számon. Az alkotás a becslések szerint akár az 1,5 millió fontos (557 millió forint) leütési árat is elérheti a Sotheby's aukciósház július 9-ére meghirdetett licitjén.
    
A Dante Isteni színjátékához készített illusztrációk gyűjteményén kívül mindössze tizenkét Botticelli-rajz maradt fenn. Az ülő Szent Józsefhez készült tanulmányon kívül ezek mindegyikét múzeumok őrzik - adta hírül a BBC News.
    
A rajz a néhai műgyűjtő, Barbara Piasecka Johnson - az 1983-ban elhunyt idősebb John Seward Johnson, a Johnson & Johnson családi vagyon egykori birtokosának felesége - gyűjteményéből származik.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Ari Aster: Fehér éjszakák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés