bezár
 

art&design

2014. 05. 29.
Pekingbe is eljutott Madame Tussauds panoptikuma
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ ismert politikusai, Kína, Hongkong és Hollywood sztárjai egyaránt megjelennek Madame Tussauds viaszfigurákat felvonultató, immár harmadik kínai múzeumában, Pekingben, a központi Tienanmen tér szomszédságában - számolt be a kínai média a május 31-i hivatalos megnyitó előtt.
A művészi munkát ezúttal is a viaszmintázás londoni mestereire bízták, maguk az alakok is a brit fővárosban nyertek végső formát. A Sanghaj és Vuhan után Pekingben is megnyíló Tussauds tárlat helyszíne a történelmi Csienmen sétálóutca.
    
A kiállítóhely több tárlatot is nyit egyszerre, köztük a kínai történelem ismert figuráit, szereplőit, így Ce-hszi császárnét is felvonultatja. A külföldi filmcsillagok, popzenészek között megtalálható Leonardo DiCaprio és Brad Pitt mellett George Clooney, Madonna, Johnny Depp és Lady Gaga viaszszobra. A nagyobb siker reményében ugyanakkor a kiállítást benépesítő alakok oroszlánrészét a kínai sztárok alkotják.
    
Nem maradhatott ki a rangos csapatból a 2 méter 26 centiméter magas volt NBA kosárlabda-játékos, Jao Ming vagy Jackie Chan hongkongi kungfuművész, színész és filmrendező sem. De helyet kapott a kínai rock "atyja", Cuj Csien, valamint Jang Li-vej, az első kínai űrhajós és Li Na, Kína legismertebb és legsikeresebb profi teniszezőnője is.
    
Egy eredeti Madame Tussauds panoptikum valószínűleg meg sem nyílna a világon anélkül, hogy szobrai között ne lenne ott II. Erzsébet brit királynő, és ma már - a jelek szerint - Barack Obama és Vlagyimir Putyin sem hiányozhat belőle. Pekingben Marx Károly jellegzetes alakja is feltűnik, ám az újkori kínai történelem "nagyjaiból" hírek szerint nem fognak senki hasonmásával találkozni a látogatók.
    
A nagyközönség az első három napon 20 százalékos kedvezménnyel vásárolhatja meg belépőjegyeit, amelyek ára viszonylag borsos. Egy teljes árú felnőttjegyért hatezer forintnak megfelelő jüant kell majd fizetni, míg a diákok és az idősek ebből alig több mint kétezer forint kedvezményt kapnak.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés