bezár
 

art&design

2014. 05. 30.
Testodüsszeia a Láthatatlan Kiállításon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Testodüsszeia a Láthatatlan Kiállításon A Láthatatlan Kiállítás egy olyan különleges hiánypótló színházi előadással bővíti programját, melyen látók és látássérültek ugyanazt az élményt élik át, ugyanazon érzékszerveiket használják, és együtt válnak aktív szereplőivé egy klasszikus történetnek.
A Bodyssey – Testodüsszeia egy olyan speciális kalandtúra és érintésterápia, mely során a színészek a résztvevőket meghatározott dramaturgiai helyzetekbe, történetekbe helyezik, amelyekre ők hús-vér valójukban jelen lévő, többi érzékszervüket is mozgósító résztvevőként reagálnak. A közönség tagjai nem kívülálló befogadók vagy „nézők”, hanem „érzők”, szemük egy szemmaszkkal van elfedve, így csupán a hangokra, illetve az érintésekre támaszkodva válnak részesévé Odüsszeusz utazásainak. A színészek pedig kísérők, akik felidézik, eljátsszák a mesét, eldünnyögik, elringatják, eldögönyözik.
 
Az előadás „érző” résztvevői Zsédényi Adrienn, Dér Heni, Balázs Zoltán, a Láthatatlan Kiállítás látássérült túravezetői és újságírók voltak. Az előadást követően a résztvevők elmesélték, hogy milyen tapasztalatok és élmények érték őket a játék során, ahol Németh Mihály, a Láthatatlan Kiállítás látássérült vezetője a következőket mondta: „Azelőtt én is rendszeresen jártam színházi előadásokra, de több, mint 10 éve – mióta elvesztettem a látásom – nem volt alkalmam részt venni hasonló programon. Most nekem is lehetőségem nyílt arra, hogy ugyanúgy éljek át egy színházi előadást, mint látó társaim”. A beszélgetés során elhangzott az is, hogy az előadás alatt megélhető egyik legmeghatározóbb érzés a szabadság: a szabadság, hogy a történet úgy mehet végbe, ahogy a néző elképzeli, az a szereplő lehet, akit ő maga akar játszani, miközben a játék szabályai mindvégig az ő kezében vannak.
 
A Bodyssey – Testodüsszeia következő alkalommal 2014. június 19-én kerül megrendezésre a Láthatatlan Kiállításon.

Az előadások kezdete: 19:00 és 20:30 óra.
 
Az előadásokra az info@lathatatlan.hu e-mail címen és a 20/771 4236-os telefonszámon lehet jelentkezni.
 
További információ a projektről: http://bodyssey.hu/
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Háttérbeszélgetés Balog Józseffel a Thealter nemzetközi színházi fesztivál indulásáról és működéséről, kapcsolatrendszerekről, a fiatalok lehetőségeiről
irodalom

lapozható traumák megtestesülése lapozható traumák megtestesülése
Margó 2019 – Mucha Dorka, Nádas Péter, Győrfi Kata, Nemes Z. Márió
Interjú a FOMO című film rendezőjével, Hartung Attilával
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés