bezár
 

art&design

2008. 12. 02.
Tizenkétezren látták a hódmezővásárhelyi Picasso-tárlatot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mintegy tizenkétezren tekintették meg a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában a vasárnap zárult Picasso-kiállítást és hasonló számú vendéget vonzott a több mint százhúsz kortárs művész alkotásaiból összeállított Vásárhelyi Őszi Tárlat is - közölte Nagy Imre, a Tornyai múzeum igazgatója hétfőn az alföldi városban.
Helyes döntés volt az őszi tárlattal párhuzamosan rendezni a Picasso kerámiáit bemutató kiállítást, hiszen míg tavaly csupán ötezer látogatót vonzott a kortárs seregszemle, idén csaknem két és félszer ennyien voltak kíváncsiak a mai magyar alkotók műveire - mondta a szakember.

Az igazgató rendkívül sikeresnek ítélte meg mindkét kiállítást, hiszen Hódmezővásárhely valamivel több mint negyvenezer lakójához viszonyítva kiemelkedőnek mondható a látogatók száma. 

Az idei Vásárhelyi Őszi Tárlat szakmai rangját és az iránta megnyilvánuló érdeklődést az is jelezte, hogy 235 művész összesen 569 műalkotást adott be rá. A kilenc tagú szakmai zsűri augusztus elején ebből az anyagból összesen 126 alkotó 194 művet válogatta ki.

A Picasso-tárlat gerincét adó művek Hódmezővásárhely testvérvárosából, a dél-franciaországi Vallauris-ból érkeztek. Az október 5-én nyílt kiállításon Picasso negyvenegy kerámiatárgya mellett egy tizenhárom kerámiaérmet tartalmazó táblát, tizenkét linómetszetet, öt grafikát és a művész vallauris-i munkásságát megörökítő fényképsorozatot láthatott a közönség.

Nagy Imre elmondta, hogy a következő hónapokban az Alföldi Galériában az idén hetvenedik születésnapját ünneplő Erdős Péter gyűjteményes kiállításával várják majd a közönséget. Jövőre kiállít majd Hódmezővásárhelyen a hatvanéves Kárpáti Tamás, aki az őszi tárlatok rendszeres résztvevője, valamint Földi Péter, a hazai kortárs piktográfia egyik meghatározó alakja is.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje
Slavko Matković: Kerék, a Bosch+Bosch csoport festője*
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

Interjú Révész Emesével az 1. Budapesti Illusztrációs Fesztiválról és napjaink (gyerek)könyv-illusztrációjának hazai helyzetéről
Simon Longman: Rozsda, avagy minden vérünk benne szárad
színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték
Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb, Magvető, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés