bezár
 

art&design

2014. 06. 10.
Dobó Bianka nyert az UniCredit Tehetségprogramon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dobó Bianka lett a fiatal képzőművészek számára harmadszor kiírt UniCredit Tehetségprogram első helyezettje - jelentették be a pályázat keddi budapesti eredményhirdetésén.
A tehetségprogram második díját Horror Pista (Máriás István) nyerte el, a megosztott harmadik hellyel Tóth Lejlát és Végh Júliát tüntette ki a zsűri. Kisalkotói díjat nyert Herbert Anikó, Kaliczka Patrícia, Kiss Antónia Zsanett, Kuizs Lilla, Pap Ramóna, Pinczés József, Rácz Noémi, Szabó Kristóf és Tóth Zsófia.
    
Sipos József, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatói tanácsadója a díjkiosztó előtt hangsúlyozta: a tehetséges alkotóknak érdemes felismerniük a most megnyíló új lehetőségeket, amelyeken keresztül a magyar művészet elkezdheti "visszaverekedni" magát abba a nemzetközi elismerésbe, amelybe egyszer már eljutott.
    
Giró-Szász Krisztina, a tehetségprogram kurátora emlékeztetett: az UniCredit Bank kezdeményezése 2011-ben indult útjára azzal a céllal, hogy tehetséges fiatal képzőművészeknek nyújtson segítséget az indulásban.
    
A kiírás szerint a tehetségprogramra hat művészeti felsőoktatási intézményben végzett vagy még tanuló, 23 és 33 éves kor közötti képzőművészek pályázhattak; az április 30-i határidőig ismét rekordszámú, több mint 140 pályázat érkezett be.
    
A beküldött pályaműveket szakmai zsűri bírálta el, amelynek Balogh Péter, az Amadeus Művészeti Alapítvány elnöke; Bodoni Zsolt festőművész; Deák Erika galériatulajdonos; Giró-Szász Krisztina; Gulyás Gábor, a Velencei Biennále magyar kiállításának kormánybiztosa, valamint a bank képviseletében Sipos József voltak a tagjai.
    
Az első helyezett művész nettó 120 ezer, a második 100 ezer, míg a harmadik 80 ezer forint/hó alkotói ösztöndíjban részesül fél éven keresztül, további tíz tehetséget pedig kisalkotói egyszeri díjjal, azaz képvásárlással támogat a pénzintézet, fejenként bruttó 100 ezer forint értékben - közölte Giró-Szász Krisztina.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Interjú Flesch Andrea jelmeztervezővel lehetséges utakról, pályakezdésről, tanítványokról, aktuális munkákról
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés