bezár
 

art&design

2014. 06. 12.
Megválasztották Magyarország Top10 műgyűjtőjét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szakértők segítségével választotta ki Magyarország tíz legfontosabb műgyűjtőjét a Magángyűjtők TOP 10 magazin, melyet szerdán mutattak be Budapesten.
Az Art Market Budapest művészeti vásár 2014 tavaszán indított széles szakmai bázison alapuló programot annak érdekében, hogy felmérje és bemutassa, kik tekinthetők ma Magyarország legjelentősebb kortárs magángyűjtőinek - tájékoztatták a szervezők az MTI-t szerdán.
    
Mint közölték, a kiválasztáshoz a műgyűjtés világát és annak magyarországi szereplőit jól ismerő csaknem félszáz szakértő, köztük hazai kortárs képzőművészeti intézmények igazgatói, szakmai szervezetek vezetői, az Art Market 2013 keretében kiállított galériák tulajdonosai és a művészeti szaksajtó segítségét kérték, akik az általuk ma legfontosabbnak tekintett 10-10 kortárs magángyűjtő megnevezésére kaptak lehetőséget.
    
A szakértők szavazatainak összesítésével kialakult sorrend alapján kiadott Magángyűjtők TOP 10 magazin Antal Péter, Bodnár Zoltán, Feuer András, Gerő László, Horváth Béla, Karvalits Ferenc, Pados Gábor, a Spengler Katalin-Somlói Zsolt gyűjtőházaspár, Szűcs Ferenc és Vass László kollekcióját mutatja be.
    
A szervezők közlése szerint az Art Market gyűjtői programja 2014-ben tovább bővül, így idén jelentősen nagyobb számú külföldi látogatóra számítanak. A magángyűjtés fókuszba helyezését szolgálja többek között a nagy jelentőségű berlini Stefan Haupt-gyűjteményt a vásár ideje alatt Budapesten bemutató kiállítás is, amely a vásár egyik szatellit eseménye lesz.
    
Az októberben nyíló seregszemle programja 2014-ben is új elemekkel bővül: az Art Photo Budapest elnevezésű kiállítási szekció a fotóművészet egyik új európai fővárosaként igyekszik pozícionálni Budapestet, kiemelt programja keretében a vásár vendégvárosként Berlint látja vendégül.
    
A mintegy 6000 négyzetméteren felépülő Art Market több mint 500 művész számára biztosít bemutatkozási lehetőséget. A vásáron mintegy 100 kiállító részvételére, és az eddigi rekordot is meghaladó, 25 ezer fő feletti látogatottságra számítanak a szervezők.

 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
irodalom

Az egyszerűség ereje Az egyszerűség ereje
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 5. nap
irodalom

Saját utat törni Saját utat törni
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 2. nap
irodalom

Ha lehet, akkor éljen és mozogjon Ha lehet, akkor éljen és mozogjon
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 1. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés