bezár
 

art&design

2014. 06. 17.
Múzeumok éjszakája - Programok Herenden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zenés programokkal, interaktív kiállítással és porcelánkészítési bemutatóval is várják az érdeklődőket szombaton, a Múzeumok éjszakáján a Herendi Porcelánmanufaktúrában.
A manufaktúra hat helyszínen rendez programokat szombaton. A Zwack Unicum Nyrt. interaktív kiállítással érkezik Herendre, ahol az arra járók már láthatják a kiállítás előhírnökeként az italgyártó cég gyógynövényes szekerét. A múzeumban nyíló interaktív tárlat bemutatja a nagy múltú italt - mondta el az MTI-nek Krámlik Attila, a porcelánmanufaktúra marketing menedzsere.
    
A Múzeumok éjszakája vendége lesz Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő, aki Horváth István tenorral a díszudvarban lép a közönség elé.
    
A könnyű műfaj kedvelői Feke Pállal, Kocsis Tiborral és a Compact Discóval találkozhatnak. A legkisebbek a Málna Zenekar koncertjét hallhatják, sőt be is kapcsolódhatnak az előadásba a zenekart alkotó pedagógusok jóvoltából.
    
A természet kedvelői a Balaton-felvidéki Nemzeti Park játékos foglalkozásain vehetnek részt, a Porcelánium előtti téren pedig lehetőséget kínálnak arra, hogy a látogatók maguk is kipróbálhassák, miként készül egy porcelánrózsa, sőt, a manufaktúra mesterei testfestést és körömdíszítést is vállalnak. Az ezotéria iránt nyitott vendégek jósnőhöz is betérhetnek.
    
Krámlik Attila hozzátette: a Herendi Porcelánművészeti Múzeum délután négy órától ingyenesen látogatható, éjszaka pedig több alkalommal díjmentes tárlatvezetés indul. A Mini-manufaktúrában kedvezményesen vehetnek részt a látogatók a korongos és porcelánfestő mesterek éjfélig tartó bemutatóján. Késő este a hagyományokhoz híven meggyújtják a Szent Iván-éji tüzet.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Hogyan halunk meg váratlanul Hogyan halunk meg váratlanul
Mesterem, Slavko Matković*, a Bosch+Bosch csoport alapítójának emlékére
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive

Más művészeti ágakról

Interjú Kovalik Balázzsal aktuális munkáról, a fiatalok lehetőségeiről, a szakma működéséről és helyéről Magyarországon
Interjú Révész Emesével az 1. Budapesti Illusztrációs Fesztiválról és napjaink (gyerek)könyv-illusztrációjának hazai helyzetéről
Maja Lunde: Hónővér. Cser Könyvkiadó, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés