bezár
 

art&design

2014. 06. 18.
Múzeumok éjszakája - Programok Veszprém megyében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A tárlatevezetések mellett zenei és gyermekprogramok várják az érdeklődőket Veszprém megyében a múzeumok éjszakáján, szombaton.
 A Laczkó Dezső Múzeumban ingyenes tárlatvezetésre várják a látogatókat, lesz íjászat, szkíta és honfoglalás kori felszereléssel. A Kabóca Bábszínház és a Kis-Bakony Táncegyüttes műsorát táncház követi.     

A vár látogatóközpontját éjszakai tárlatvezetésen járhatják be a késői látogatók - közölte Szaksz Balázs közönségkapcsolatokért felelős osztályvezető.     

A zirci Magyar Természettudományi Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeuma madárodú-készítéssel és éjszakai kirándulással készül a rendezvényre - közölte Harmat Beáta osztályvezető.    

 Ingyen látogatható a zirci apátsági templom, a látogatóközpontban a rendtörténeti kiállítás, a romkert, a kripta és az arborétum. Az este folyamán Kapitány Dénes orgonaművész játéka csendül fel a templomban.

A város középiskolás diákjai színes fényeket vetítenek az apátsági épületegyüttes egy részére - emelte ki Ring Júlia, a látogatóközpont vezetője.     

Várpalotán a bányászélet bemutatásának szentelik ezt az estét: a Thury-várban a bányászszendvics elkészítése mellett a várpalotai bányászat 120 éves múltjával is megismerkedhetnek az érdeklődők - mondta Hencz Anett turisztikai referens.     

Ajkán a Bányászati Múzeum ad otthont a rendezvénynek. Az ásványok világát bemutató előadást követően játékos kincskereső, ékszer- és üvegmécses készítés várja a legkisebbeket. Az estet a Somvirágok együttes csillagfényes koncertje zárja - közölte Bölcskeiné Kocsis Zsuzsanna, a városi könyvtár szakmai igazgatóhelyettese.     

Kositzky Anett, a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: Lakat T. Károly újságíró, Praznovszky Mihály irodalomtörténész tárlatvezetése mellett borkóstolóval várják az érdeklődőket. Vukán Béla rendőr alezredes a műkincsrablás történetébe nyújt betekintést. A Magyar Csillagászati Egyesület helyi csoportjának közreműködésével az éjszakai égboltot is kémlelhetik a legkitartóbbak.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive

Más művészeti ágakról

Interjú Révész Emesével az 1. Budapesti Illusztrációs Fesztiválról és napjaink (gyerek)könyv-illusztrációjának hazai helyzetéről
Simon Longman: Rozsda, avagy minden vérünk benne szárad
Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb, Magvető, 2019.
irodalom

A sellők fájdalma A sellők fájdalma
Krimírás és a nők elleni erőszak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés