bezár
 

art&design

2014. 06. 19.
Biciklis körhinta a Néprajzi Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Néprajzi Múzeum aulájában biciklis körhinta forog egész este, levetítik a Szerelempatak című filmet, valamint tárlatvezetések, beszélgetések és kézműves műhely is várja az érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján.
A folkkocsmában népzenéket, valamint közeli és távoli földrészekről készült néprajzi fotókat mutatnak be a múzeumi gyűjteményből, a gitáros kamarakoncerteken reneszánsz, kortárs és spanyol romantikus szerzők műveit mutatják be a zenészek, a Xántus bárban pedig gasztronómiai különlegességekkel készülnek - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.
    
Kitlinger Kálmán interaktív mesterség-bemutatót tart, a könyvtárteremben pedig dokumentumfilmklubot rendeznek, ahol levetítik többek közt a Felsőbb parancs, a Mesterségünk címere, valamint a Szerelempatak című mozikat. A filmeket az alkotókkal és szakértőkkel folytatott beszélgetések követik.
    
A kurátorok segítségével középiskolás diákok tartanak tárlatvezetéseket délutántól. Gebauer Hanga és Csajbók Csaba bemutatja a "Csendéletek a Székely Partiumban. Kutatók a terepen" című tárlatot, Kerék Eszter és Szuhay Péter még a megnyitó előtt kalauzolja a látogatókat a "Megvetés és önbecsülés. Igaz történet Üstfoltozóról, Drótostótról és Teknőscigányról" című kiállításban, este Máté György és vendége a "Bicikliváros. Szabadka-Budapest" című tárlatot mutatja be, Katona Edit és Koltay Erika pedig a Szerelmi szálak a magyar nép hagyományos kultúrájában című tárlatban tart vezetést.
    
Ezen felül indulnak kiscsoportos túrák a múzeum soha nem látott helyszínein, például lesz sámántúra az Európa gyűjteményi raktárban, időutazó túra a padlástérben és műtárgyvédelmi túra A múzeumi fagyasztótól a nyeregraktárig címmel.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
A zuhanás sokkja a MáSzínházban
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés